Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Kukuş, mezarlık hizmetleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların acılarına ortak olduklarını ifade eden Kukuş, bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı. Cenaze nakli konusunda önemli bir adım atıldığını belirten Kukuş, artık uzak illere cenazelerin uçakla taşınacağını aktardı.

ÖLÜM BİZLER İÇİN BİR GERÇEK

Vatandaşlara, mezarlık hizmetlerini iyi şekilde sunmak için çalıştıklarını kaydeden Kukuş, bunu kendilerine hedef edindiklerini vurguladı. Kukuş, "Acı günlerinde yanlarında olmak ve acılarını hafifletmek için çalışıyoruz. Doğum ne kadar doğal bir şeyse ölüm de bizler için bir gerçek. Her canlı mutlaka bir gün ölümü tadacak. Bu bilinçte olduğumuz için ona göre çalışıyoruz. Bizler her zaman vatandaşımızın yanındayız, 24 saat onlara hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın cenazelerini hastane veya evden alarak, istedikleri yer naklediyoruz. Görevli arkadaşlarımız, kendi yakınlarıymış gibi cenazeleri özenle yıkıyor, kefenliyor ve naklediyor. Devletin bize verdiği görev çerçevesinde tüm bu hizmetleri yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

GAZİLERE ÜCRETSİZ DESTEK

Kukuş, mezarlıkların temizliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, 'Yolların temizliği, ağaçların budanması, çeşmelerin temiz olması bizim için olmazsa olmaz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bu konuya büyük önem veriyor' dedi. Bir telefon kadar vatandaşa yakın olduklarını belirten Kukuş, 'Vatandaşlarımız 155'i ve 112'yi istedikleri zaman aradıkları gibi 188 mezarlık hizmetlerini de arayabilirler. 2018 yılında başka bir hizmetimiz daha olacak. Özellikle uzak yerlere yapılan cenaze nakli baya zaman alıyor. Bu konuda 14 Şubat 2017'de meclisten bir karar çıktı ve artık cenazeler uçakla nakil edilecek. Amacımız; vatandaşlarımızın cenazelerine daha çabuk kavuşmasını sağlamak ve acılarını bir nebze de olsa dindirmek. Ayrıca vatanına ve milletine hizmet etmiş, halen hayatta olan gazilerimiz için de Derecik Mezarlığı'nda hem kendisi hem de eşi için ücretsiz mezar yeri defni işlemi yapıyoruz' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL