AK Parti İlkadım 4. Olağan İlçe Kongresi, İlkadim Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan kongrede Avukat Hakan Ay, İlkadım'ın yeni başkanı seçildi.

YOL ARKADAŞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Kongre konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, yeni ilçe başkanı Hakan Ay ile 2001 yılında tanıştığını ve 2003 yılında siyasi yolculuğa birlikte başladıklarını dile getirdi. Karaduman, 'Partimizde kardeşlik, yol arkadaşlığı çok önemli. Kongreler, partimizde bir bayrak yarışı olarak gerçekleşiyor. Önceki başkanlarımız bayrağı bırakmadan, yeni başkanlarla birlikte bayrağı taşıyor. Partimiz, bizlere ne görev verirse emrindeyiz. Tek bir arkadaşımızı çalışmamızın dışında bırakmayarak, önümüzdeki seçimlere çalışacağız. AK Parti, ailesinin ne kadar geniş olduğu bu salondan da görülüyor' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A 'YENİLMEZ PEHLİVAN' BENZETMESİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti'nin 17 yıl önce milletin bağrından koptuğunu, dua ve inançla bugünlere geldiğini belirtti. Başkan Tok, 'Milletimiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'yenilmez pehlivan' olarak ilan etmiş. Partimizin, insan merkezli siyaset anlayışının uygulama alanı bulmasında teşkilatlarımız stratejik öneme sahip. AK Parti teşkilatlarının taşıdığı ruh ve görev aşkı partimizi bütün seçimlerde galip çıkardı. Bizi başarıya taşıyan bu inancımız bu ruhumuz bu farkımızdır. İlkadım İlçe Başkanlığı'nın yeni Türkiye yolunda gerçekleştirdiği bu kongrede sergileyeceği birlik, beraberlik ve kardeşlik tüm Türkiye'ye örnek olacak' ifadelerini kullandı.

BİR OLANLARIN PARTİSİYİZ

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ise konuşmasında, ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerini eleştirdi. Kılıç, 'Teröristlere, bu ülkeyi bölmeye çalışan, askerini şehit etmiş, güvenlik güçlerini şehit etmeye çalışanlara çanak tutuyorlar. 'Siz piknik yapan insanları vurdunuz' diyorlar. Sınır bölgelerimizde roket atan, bomba atan, havan atan ve terör saldırı yapanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. AK Parti, beraber olanların, millet için gece-gündüz demeden koşanların ve birbirlerine destek olanların partisidir' diye konuştu.

TÜRKİYE VİCDANLI İNSANLARIN ÜLKESİ

Coşkulu ve yoğun bir katılımla kongrenin gerçekleştirildiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise salonların ve meydanların AK Parti'ye yetmediğini kaydetti. Karaaslan, 'Bugün yol arkadaşı olmanın, gönüldaş olmanın atını çizdik. Artık bu ülkenin insanları geleceğe çok daha büyük bir umutla bakıyor. Savaştan kaçan insanların çığlıklarını ve gözyaşlarını biz paylaşıyoruz. 3.5 milyon savaştan kaçan, ölümden kaçan insana gönüllerimizin kapısını açtık. Bir insanın vicdanı gibi bir vicdana sahip olan bir ülkedir, Türkiye. Bütün mazlumlara ve mağdurlara kollarını açan, vicdanı olan bir ülkedir' dedi.

İNLERİNE GİRECEĞİZ

Son olarak konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kongrelerin sıradan hadiseler olmadığını dile getirdi. İlkadım'ın önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Demircan, İlkadım'ın özel bir anlamının olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart'ta Samsun'a geldiğinde diğer illerle kıyaslanmayacak kadar büyük bir kalabalıkla karşılamak istiyoruz. Aslında tarihin yeniden yazıldığı bir dönemdeyiz. Türkiye, terör saldırılarının üzerine gerektiği şekilde gitti ve Mehmetçik Afrin'de, Azez'de gereken cevabı verdi, Fırat'ın doğusunda da verecek. Birileri, 'Afrin'e girmeyin' diyor. Bunu diyenler ise ABD, PKK, Esed ve içimizden bazıları, bundan ne anlıyorsunuz? Siz istemeseniz de, o inlere kadar gireceğiz ve onların işlerini bitireceğiz" diye konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Her seçimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Demircan, 2019 seçimlerinin bütün seçimlerden daha önemli olduğunu dile getirdi. Demircan, konuşmasının sonunda Samsun için de müjde verdi. Şehir hastanesinin yerinin tespit edildiğini hatırlatan Demircan, 'En kısa sürede yapım ihalesi yapılacak ve inşaat başlayacak. Atakum'da hastaneye ihtiyaç vardı, 250 yataklı bir hastaneye bu sene programımıza aldık. Tekkeköy'de hastaneye ihtiyacımız var, orada da 250 yataklı bir hastaneyi programımıza aldık. Bu da yetmez, Alaçam-Yakakent arasına yepyeni bir hastane yapacağız. Bafra'ya bir diş hastanesi yapacağız, onun temelini yakında atacağız. Aynı şekilde Kavak İlçesi'ndeki hastane eski ve deprem riskine uygun değil. Bu hastaneyi yeniden yapacağız. Kısacası Samsun'un sağlık sorunu kalmayacak. Ayrıca ikinci üniversite müjdesini de önümüzdeki günlerde paylaşacağız' sözlerini kaydetti.

İŞTE YÖNETİMDEKİ İSİMLER

Kongreye ayrıca AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporları okunarak kabul edildi. Hakan Ay'ın başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Gürel Bağ, Ahmet Şen, Atakan Ergeni, Bülent Metin, Cüneyt İçer, Kazım Kayaoğlu, Hakan Keskin, Hazar Merve Baran, Mehmet Demirkan, Metin Temel Usta, Muharrem Soylu, Nurcan Kurubacak, Oktay Avcılar, Orhan Şahin, Rüstem Demircioğlu, Safiye Tuncel, Samet Yılmaz, Serkan Akyüz, Şakir Seven, Tuğçe Muslu, Uğur Etli, Veysel Kadabayı, Zeynep Uzun.

Zeynep Irmak ÖCAL