Amerika Türk Toplulukları Birliği (ATTB) Başkanı Savaş Şahin ve beraberindekiler, New York'un Long Island adasında bulunan Town Beach County Parkta bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 'Yeniden dirilişin lideri iyi ki doğdun' pankartı açtı.
ATTB Başkanı Savaş Şahin burada yaptığı konuşmada, 'Afrin'de bulunan şanlı ordumuza destek vermek ve aynı zamanda Hocalı Katliamında can veren 600'ün üzerinde Azerbaycanlı Türk vatandaşlarımızı, şehitlerimizi anmak için buradayız. Bugün aynı zamanda 26 Şubat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü. Yeniden dirilişin lideri Cumhurbaşkanımızın doğum gününü kutluyoruz' dedi.
Savaş Şahin, 'Afrin BM'nin 51. maddesine dayanarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliği için yapılmış bir harekettir. Uluslararası hukuktan alınan hak ile sivillerin güvenliğini ön planda tutarak yapılan bir operasyondur. Şanlı ordumuzu ve kahraman Mehmetçiklerimizi tek bir sivil kaybı olmamasından dolayı kutluyoruz. O bölgede teröristlerin korkulu rüyası oldular. 2 bin teröristi etkisiz hale getirdiler' dedi.
ATTB Başkanı Şahin, 'Hocalı'da Ermeni askerlerin saldırısıyla 600'ün üzerinde Azeri Türkü Müslüman soydaş ve dindaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bu katliamı yapan Ermeni askerlerini de bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Allah milletimize ve ümmetimize böyle zor günler göstermesin. İslam alemi ve coğrafyamızda akan kan durur. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük çaba harcıyor. Allah yar ve yardımcısı olsun' şeklinde konuştu.

ABD’deki Türklerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü kutlaması