TÜYAP Fuarcılık tarafından 4.'sü gerçekleşen Karadeniz Kitap Fuarı'nın turizm sektörüne etkisini değerlendiren Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, "20-25 Şubat tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilen 4. Kitap Fuarı Samsun'daki otellerde ve restoranlarda ciddi hareketlilik sağladı. Otellerden takip ettiğimiz kadarı ile sadece yakın illerden değil Tokat, Sivas, Giresun gibi birçok yerden şehrimize gelenler oldu. Bu misafirlerin bir kısmı otellerimizde kalarak tesislerin dolmasını sağlarken, gelenlerin tamamının restoranlarımızı kullanması da ayrıca bir hareketlilik kattı" dedi.

KİTAP FUARI SÜRESİ ARTMALI

Birçok kişinin fuara giriş yapamadığını ve zaman zaman kapıların kapanmak zorunda kaldığını söyleyen Toktaş, "Kitap Fuarı artık 5 güne sığmıyor. Bunun 9 güne çıkartılması fuara katılımı arttıracağı gibi şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
TÜYAP Fuar Merkezi'nin fuar turizmine büyük katkı sağladığını söyleyen Toktaş, "Emeği geçen başta TÜYAP Genel müdürü Cihat Alagöz ve Karadeniz Bölge Müdürü Server Seçer'e çok teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.