AK Parti Alaçam 6. Olağan kongresi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı Kongreye genel merkez tarafından belirlenen ilçe başkani adayı Selahattin Alkan tek liste olarak seçime girdi.

Makamların gelip geçici olduğunu beyan eden Ak parti ilçe başkanı Ali Şengül, "8 yıldır görev yaptığım ilçe başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirecek olduğuna inandığım değerli dava arkadaşım Selahattin Alkan ve yönetimine devrediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır dolayısıyla bu güne kadar onur ve gururla taşıdığım bayrağı aynı duygularla ve dava aşkıyla devrediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum." dedi.

AK Parti teşkilatlarının farklı olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "Diğer partilerin kongrelerinden farklı kongreler yapıyoruz. Bizde ki bayrak yarışının bir farkı var bizim partimizde bayrağı devralan ile bayrağı devreden birlikte dava aşkıyla koşuyorlar çalışıyorlar. Dolayısıyla AK Parti tazelenerek yoluna devam ediyor. Dolayısıyla kongrelerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum." dedi.

Kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal ve çok sayıda partili katıldı.

Ümit CEYLAN