Ak Parti 19 Mayıs 6. Olağan kongresi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongreye genel merkez tarafından belirlenen ilçe başkani adayı Fatih Seven tek liste ile seçime girdi.

"ALLAH BİZİM BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, devam eden terör operasyonlarıyla ilgili, "Bozgunculuk yapmaya çalışanlar var. Afrin' de ne işimiz varmış diye söylenenler şunu iyi bilsinler. Biz oradaki masum insanlar için barış için ve ülkemizi tehdit etmeye kalkan terör örgütlerine hadlerini bildirmek için gidiyoruz. Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri bizim partimizle uğraşacağına kendi içlerinde ki sorunları çözsün. Bizim hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılında ekonomik olarak ilk sıralarda yer almak. Allah bizim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu gün görevde olanlar yarın olmayabilir görevde olmayanlar ise yarın görev alabilir biz büyük bir aileyiz inşallah hedeflerimize hep birlikte yürüyeceğiz. Kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

"24 MARTTA CUMHURBAŞKANIMIZI SAMSUN'DA AĞIRLAYACAĞIZ"

AK Parti olarak gençlere güvendiklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "AK Parti kadrolarındaki gençler sizlere büyük görevler düşüyor. Gençlik kollarımız bizler için okul gibiydi orada yetiştik bu gün buralardayız. Bugün burada yine gençlik kolları başkanlığından gelen ve ilçe başkanı olan Fatih Seven kardeşimiz sizlerin huzurunda. Dolayısıyla tabandan yetişen gençlerimiz guücümuüze güç katacaklardır. Bizim büyük sorumluluklarımız var. Öncelikle 24 Martta Cumhurbaskanımızı Samsunda ağırlayacağız. Ona yakışır bir şekilde karşılayacağız. Eski yeni demeden birlik beraberlik içerisinde hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal ve çok sayıda partili katıldı.

Ümit CEYLAN