Karadeniz'in ilk ortak sağlık güvenlik birimi iş güvenliği uzmanı Murat Özbalcı, bölgenin tecrübeli işyeri hekimlerinden ve ilkyardımcı eğitmeni Dr. Saffet Ertaş ve kurumsal firmalarda yıllarca görev almış Dr. Şuayib Edinsel tarafından 2013 yılında kurulan 19 Mayıs OSGB, iş sağlığı ve güvenliği konusunda her türlü soruna çözüm üretiyor. On binin üzerinde çalışanı bulunan 19 Mayıs OSGB'de iş sağlığı ve güvenliği hizmeti; uzman teknik personel ile insan odaklı ve çalışan işveren diyaloğunun güçlü şekilde sağlanmasıyla gerçekleştiriliyor.

SAMSUN'DA MARKA OLDU

İş sağlığı ve güvenliği konusunda profesyonel eğitim verdiklerini dile getiren, 19 Mayıs Samsun OSGB Genel Müdürü ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Murat Özbalcı, 'Her çalışanı bilinçlendirmek için, birçok farklı konuda profesyonel eğitim vermekteyiz. 19 Mayıs OSGB, dünyadaki iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini yakından takip eder ve firmalara yeni teknolojilerin uygulanabilirliğini sürekli değerlendirir. Bu AR-GE 'nin bir sonucu olarak dijital doküman, E-reçete, personel listeleme ve istatistik sistemleri kullanmaktayız. 19 Mayıs Samsun OSGB, sektör içerisinde var olduğu günden bu yana, hizmet verdiği firmayı daima geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla çözüm odaklı ve proaktif bir çerçeve çizmiştir. Almış olduğu pozitif dönüşlerle bölgemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oturmuş, büyük firmaların tercih ettiği bir firma olmayı başararak Samsun'da bir marka olmuştur' dedi.

TÜM DENETİMLERDEN TAKDİR ALDIK

19 Mayıs OSGB'nin yetkili bakanlıklarca sık sık denetlendiğini belirten Özbalcı, ' Şirketimiz, geçirdiği bütün denetimlerden takdir almıştır. 19 Mayıs OSGB merkez ofis ve saha çalışmaları, tamamen objektif ve rutin olarak kendi kendini denetleyen aktif bir mekanizma üzerine kurulmuştur. İş sağlığı ve güvenliği alanında somut olarak görülebilir çalışmalar yapmaktayız. Başarılarımız, yılsonu değerlendirmelerimizde de istatistiklerimize sürekli olumlu şekilde yansımaktadır. 19 Mayıs Samsun OSGB olarak şeffaflık ilkesi doğrultusunda hizmet vermekteyiz. Bu zamana kadar bölgemizde birçok yüksek riskli iş yerinde ve projede görev aldık. İş sağlığı ve güvenliği takip izleme programına (İSG KATİP) kayıtlı olarak hizmet verdiğimiz iş yerlerinde, sıfır ölümlü iş kazası ile bu büyük projeleri bitirdik' şeklinde konuştu.

PROFESYONEL İLKYARDIM EĞİTİMLERİ

Tüm eğitimlerin kayıt altına alındığını vurgulayan Murat Özbalcı, yıllık eğitimini tamamlayan ve test usulü yapılan sınavda başarı sağlayan personellerine sertifika verdiklerini söyledi. Özbalcı, ' İlkyardım eğitimlerini iş güvenliği uzmanlarının da vermesi kanunen uygun olduğu halde, kadromuzda bulunan ilkyardımcı eğitmeni sertifikasına sahip personellerimiz tarafından uygulamalı ve test sınavlı olarak verilmektedir. Bu eğitimlerin en etkin ve anlaşılır şekilde olması için birçok görsel, slayt ve video ile desteklenir. Hizmet verdiğimiz firmalar veya talep eden firmaların personelleri, yüksekte çalışma tecrübesine ve aynı zamanda bu konuda gerekli eğitmenlik belgesi olan ''IRATA INTERNATIONAL'' belgesine sahip yüksekte çalışma eğitmenlerimiz tarafından pratik olarak da eğitilip, öğretilerek sertifikalandırılır' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTIĞIMIZ FİRMALARA KATKI SAĞLIYORUZ

Deneyimli kadro ile yapılan saha çalışmaları sonucu 'Etkin Bir Patlamadan Korunma' dokümanı hazırladıklarını ifade eden Özbalcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 'Yasal zorunlulukların gerektirdiği hizmetler eksiksiz yerine getirilmesi sağlandıktan sonra, her iş yeri hekimimize tahsis edilmiş laptoplarla e-reçeteli ilaç yazma hizmetleri ücretsiz yapılmaktadır. Zorunluluğu olan işletmeler için, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmalığı hizmetini çözüm ortaklığı yaptığımız ''19 Mayıs TMGDK'' ile sağlamaktayız. Kanunen ilkyardım sertifikası alması gereken personeller için ''Özel Samsun İlkyardım Eğitim Merkezi'' ile çalıştığımız firmalara katkı sağlamaktayız. Hizmet verdiğimiz firmalarımızda herhangi bir sorun veya eksiklik tespit ettiğimizde, çözümünü de en ekonomik ve hızlı şekilde üretilmekteyiz.'

Mehtap YILDIZ