Yazı Bağ'daki binlerce mülteci kış şartlarında soğuktan ve yağmurdan etkilendiklerini, küçük ve parçalanmış çadırlarda hiçbir eşya olmadan çamurlaşmış toprakta oturduklarını söylüyor. Mülteciler aynı zamanda su ve elektriğin olmadığı kampta günde bir öğün yemekle günlerini geçirdiklerini belirtiyor.
Kampta kalanlardan Ebu Main, 'Durumu görüyorsunuz. Etraf yağmurdan çamur oldu. Biz buraya Doğu Halep'ten geldik. Köylerimize geri dönmek istiyoruz. Bu hayattan bunaldık. Bu hayat şartları tarif edilemez şekilde zor. Çadırlardan içeriye yağmur giriyor. Elimizde dört ekmek var. Bir ekmek 5 yüz Suriye lirası. Yemek için az bir miktarda mercimek çorbası yapıyoruz. Her şey ateş pahası' dedi.
Kampta kalan çocuklardan 12 yaşındaki Muhammed, 'Ben Tel Rifat'tanım. Burada hayat şartları zor. Bu durumdan artık bunaldık. Yağmur altında zeytin ağaçlarının altında kalıyoruz. Etraf yağan yağmurdan çamur oldu. Harekete edemiyoruz. Allah Zeytin Dalı Harekatını zaferle sonuçlandırsın, de biz de köylerimize geri dönelim. Afrin ve Tel Rifat ve diğer beldelerin kurtarılmasını bekliyoruz. Tel Rifat'a hücum edip alsınlar, oraları kurtarsınlar biz de köylerimize geri dönelim' şeklinde konuştu.

Yazı Bağı kampı mültecileri: “Zeytin Dalı harekatı zaferle bitsin de evlerimize