Hem sağlıklı hem de besleyici bir yemek olan ıspanaklı ve limonlu tavuk but tarifini uygulamak da oldukça basit.

Değişik bir tavuk yemeği ıspanaklı ve limonlu tavuk but tarifi tam da size göre.

MALZEMELER

1 kg ıspanak (yıkanıp - iri doğranmış)

1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

8 parçaTavuk But

4 yemek kaşığı zeytinyağı

50 g tereyağı

1 adet limonun taze sıkılmış suyu

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı kekik yaprağı180 ml krema

180 ml krema

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

ISPANAKLI VE LİMONLU TAVUK BUTUN HAZIRLANIŞI

Soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alın ve sıcak muhafaza ederek bekletin.

Ayrı bir tavada tereyağı ile kalan zeytinyağını ısıtın.

Tvauk butların üzerine tuz, çekilmiş tane karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

Tavuk butları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın.

Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyin ve yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.

Kremayı ekleyerek karıştırın.

Servis tabağına ıspanağı yayın.

Üzerine ikişer parça tavuk but yerleştirin.

Üzerine sos gezdirin servis yapın.

AFİYET OLSUN…