Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Birleşmiş Milletler İşkence Özel Raportörü Nils Melzer'in, Türkiye'de işkence iddialarının arttığına yönelik açıklamalarına değindi.
Akcagöz, 'Ülkemizde, gözaltında işkence yapıldığı iddiaları artık Birleşmiş Milletler'in de gündeminde. Bu rapor, Türkiye için ciddi imaj kaybına sebep olmuştur. Epeydir törpülenen ülke itibarı, bu raporla da olumsuz yönde etkilendi. İsnat edilen suç ne olursa olsun, işkence bir insanlık suçudur" dedi.

GÖZ YUMULAMAZ

Gözaltındakilerin elektrik şokuna, buzlu suya maruz bırakıldığı iddialarının mutlaka araştırılması gerektiğine işaret eden Akcagöz, "Raporda ayrıca, uykusuz bırakma, tehdit, hakaret ve cinsel saldırı gibi işkence yöntemlerinin de kullanıldığı iddia ediliyor. OHAL rejimi ile idare ediliyoruz ve tüm bu olumsuz sonuçlar bu nedenle ortaya çıkıyor. Ülkenin derhal bu yönetimden kurtulması gerekiyor. OHAL kapsamında gerçekleştirilen eylemler için cezasızlığı öngören Kanun Hükmünde Kararnamelerin varlığı da bunun tuzu biberi oldu" diye konuştu.