CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Vezirköprü İlçesi'nde hayırsever işadamı Kemal Kayalıoğlu tarafından arsası bağışlanan ve inşaatına başlanan huzurevi inşaatının akıbetini TBMM gündemine taşıdı. Zeybek, TBMM'nin 2016 yasama yılında yazılı soru önergesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan konuya dair bilgi istediğini ancak şimdiye kadar olumlu veya olumsuz bir cevap yazısının gelmediğini ifade etti.

SORUMLULUĞUNUZU YERİNE GETİRİN

Milletvekili Zeybek, 26 Şubat 2014 tarihinde Vezirköprü Kaymakamlığı ile işadamı Kemal Kayalıoğlu arasında bir protokol imzalandığını ve protokol kapsamında huzurevi yapılması koşulu ile Hıdırlık Mahallesi'nde yer alan 5 bin 50 metrekare arsanın bağışlandığını belirtti. Zeybek, 'Protokolde, tarafların gerekli sorumlulukları belirtilmiş ve hayırsever Kayalıoğlu bu sorumlulukları yerine getirmiş. Kayalıoğlu, binanın bitmesini çok arzu etmesine rağmen 2017 yılında vefat etmiştir. Protokole imza atan kamu görevlileri kendi adlarına imza atmadıklarına göre vatandaşlar da Bakanlıktan sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyor' şeklinde konuştu.

GEREKLİ ÖDENEĞİ AYIRIN

Milletvekili Zeybek, Vezirköprü'de başlanmış olan huzurevinin tamamlanarak halkın hizmetine sunulması gerektiğini ifade ederek, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Vezirköprü Huzurevi için gerekli ödeneği ayırması gerekiyor. Yapının tamamlanarak hizmete girmesi bölgemizdeki ihtiyaçların da bir kısmını karşılayacak. Bakanlık, ödenek yokluğu nedeniyle veya başka bir sebeple buraya huzurevi yapmayacaksa; bunun nedenlerini içeren açıklamayı yapmalı. Biz, huzurevi inşaatının takipçisi olacağız' ifadelerini kullandı.