Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 29 ülkeden dünyaca ünlü çizerlerin 65 eserinin yer aldığı 'Mirasımız Kudüs' Uluslararası Karikatür Sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açıldı. Açılışa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve çok sayıda sanatsever katıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ve ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşınacağını açıklamasına tüm dünyada tepkiler sürerken serginin açılışında Kudüs'ün eski barış dolu günlerine döneceği ifade edildi. Kudüs'ün farklı dinlere mensup insanların bir arada mutlulukla yaşadığı bir yer olduğu ifade edilirken Kudüs'ü çizgilerine yansıtan karikatüristlerin eserleri Vali Şahin ve Başkan Uysal tarafından dikkatle incelendi.
'Cenab-ı Hak buraları inanalar için Emin Belde kılmışsa mutlaka tekrar olacaktır'
Kudüs'ün barış temsil eden bir şehir olduğuna dikkat çeken İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'Bazen bir çizgi bir resim atom bombasının etkisinden çok daha büyük bir etki gösterir. Onlar ölüme yol açarken çizgiler ve sanat bir parça metin vicdanların topluca uyanmasına vesile olur. Cenab-ı Hak buraları insanlar, inanlar için Emin Belde kılmışsa mutlaka tekrar emin belde olacaktır. Bize de düşen bu emin belde olma yolunda emek sarf edenlere ortak olmaktır. Onlarla birlikte aynı yolu yürüme şerefine nail olmaktır' dedi.
'Karşımızda bu kadar gözü dönmüş vahşeti ortaya koyacak kadar acımasız insanlık'
Kudüs'ün eski huzurlu, barış dolu, farklı inançlara mensup insanların bir arada mutlu bir şekilde yaşadığı günlere dönmesi temennisinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 'Sanatçılarımız sanatına yansıtarak Filistin'deki kardeşlerimiz canını ortaya koyarak herkes bir şekliyle bu mücadeleye katkı vermesi gerekiyor. Enteresan bizim Büyükşehir Belediye Meclisimiz de son toplantısında meclis üyelerimizi Filistin'e geziye götürme kararı alarak destek verdi şu anda bir grubumuz da orada. Kudüs dediğimiz zaman barış huzur akla geliyordu temennimiz inşallah Kudüs tekrar eski kimliğine kavuşur. Karşımızda bu kadar gözü dönmüş vahşeti ortaya koyacak kadar böyle bir acımasız insanlık. İnanıyoruz ki bu ortak duygu, mücadele Kudüs'ü kurtarır, Kudüs tekrar eski günlerine kavuşur' diye konuştu.
Dünyaca ünlü çizerlerin eserleriyle Kudüs'ü anlattığı sergiyi sanatseverler 15 Mart tarihine kadar ziyaret edebilecek.

"Mirasımız Kudüs" Sergisi’nin açılışını Vali Şahin ve İBB Başkanı Uysal yaptı