Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin himayesinde yarışlara katılan SDÜ Turizm Otelcilik İşletmeciliği ve Aşçılık Bölümü öğrencileri, 25 üniversitenin katıldığı yarışlarda 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.
Ödül sonrasında desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret eden Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya ve aşçılar mutluluklarını paylaştı. Çimenkaya, Türkiye genelinde 25 üniversite ve 400 aşçının katıldığı yarışmalara 2'si tatlı, 2'si de ana yemekle katıldıklarını söyledi. Yarışmaya katılan Şafak Arslan, Şilan Gülcan Çoban, Mehmet Anıl Küçükyaman ve Cenk Bay isimli üniversite öğrencisi aşçıların madalya kazandıklarını belirten Çimenkaya, 'Öğrencilerimiz yarışmalara derneğimiz himayesinde, başkanımızın desteğiyle katıldı. 25 üniversite arasında 4 öğrencimiz madalya kazandı. Yarışmalarda ayrıca hem Isparta'mızın hem de belediyemizin tanıtımını yaptık' dedi.
Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin önderliği ile üniversite öğrencilerinin yarışa katıldığını dile getiren Yusuf Ziya Günaydın, 'Öğrencilerimizi yetiştirip yarışa katıldılar. Bizlerde belediye olarak destek verdik. Yarışmacılarımız 4 madalyayı Isparta'ya getirdi. Aşçılarımız hem Isparta'mızı, hem belediyemizi hem de üniversitemizi temsil ettiler. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Isparta'da güzel olaylar oluyor. Isparta'mızı temsil ettiler, şehrimizin yüzünü güldürdüler. Kendilerine daha büyük başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Aşçılık öğrencileri Çorum’dan 4 madalya ile döndü