Samsun'da emlakçılık yapan CAO Emlak sahibi İlker Karabulut, şehit ailesi ve gazilere yaptığı alım satımlarda, yüzde 3'lük aracı komisyon ücreti almamaya yönelik kampanya başlattı.

VEFA BORCUMUZ VAR

Şehitlere vefa borcunu bir nebze de olsa bu şekilde ödemek istediğini dile getiren Karabulut, "Benim böyle bir kampanya yaparken ki en büyük amacım, minnet duyduğumuz şehitlerimizin ailelerine az da olsa yardımcı olabilmek. Yüzde 3 alıcıdan, yüzde 3 satıcıdan komisyon alınıyor. Örneğin 100 bin liralık bir daire satışı yaparken, 3 bin liralık komisyon ücreti alınıyor. Biz bu ücreti, şehidin eşi, varsa çocukları, kardeşi, annesi ve babası ile gazilerimizin kendilerinden almamayı planlıyoruz. Umarım bu bir örnek teşkil eder ve bunun gibi kampanyalar yapılır. Şimdilik bir süre bu şekilde gidecek fakat zaman sınırlaması yapmak istemiyorum. İşlerim yolunda gittiği sürece hiçbir zaman bu ücreti almamayı düşünüyorum" diye konuştu.

KARDEŞİM GİBİYDİ

Bu düşüncenin uzun zamandır kendisinde var olduğunu belirten Karabulut, "1990'lı yıllarda şehit düşen Barış Öztürk, benim kardeşim gibiydi. Her zaman onlar için yapılabilecek bir şeyler olduğunu düşündüm. Elime de bir fırsat geçmişken değerlendirmek, bir nebze de olsa vefa borcumu ödemek istedim. Bunu 'reklam yapıyor' diye yorumlayanlar olabilir, fakat bu tarz düşüncelerden ziyade onlar için bir şeyler yapmayı düşünmeliyiz. Taşın altına hepimiz elimizi koymalıyız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU