YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er başkanlığında 'Uluslararasılaşma Stratejileri' toplantısı düzenlendi. Toplantıya, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisi kapsamında seçilen 20 pilot üniversitenin rektörleri katıldı. Toplantıda YÖK'ün amaç ve hedefleri aktarılarak bu amaçlara ulaşılmasını sağlayacak stratejiler ve pilot üniversitelere sağlanacak destekler ilgili bilgiler verildi. YÖK, seçilen üniversitelere en az bir uluslararası sıralandırma kuruluşunun ilk 500 üniversite sıralamasında yer alabilmesine yönelik politikalar geliştirecek ve destekleyecek. Toplantıda ayrıca Türkiye'nin yükseköğretim alanında çekim merkezi haline gelmesi ve uluslararasılaşmada kurumsal kapasitenin artmasını sağlama amaçlarına yönelik olarak belirlenen hedefler açıklandı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin pilot üniversiteler arasında hak ettiği yeri aldığını belirterek, Yükseköğretim Kurulunun aldığı bu isabetli kararın Ege Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine katkı vereceğini söyledi.
Öte yandan, Ege Üniversitesi'nde toplantıda belirlenen hedeflerin gerçekleştirmesi için hazırlıklara başlandı. B kapsamda, Ege Üniversitesi uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı sayısını artıracağı, tersine beyin göçü ile ülkemize nitelikli öğretim elemanı çekilmesini sağlayarak, uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi alanında işbirliğini geliştireceği, Yükseköğretim alanının uluslararası görünürlüğünün artırılması sağlanarak yabancı dilde eğitim programlarına ağırlık verileceği bildirildi.

Ege Üniversitesi, uluslararasılaşma kapsamında pilot üniversite seçildi