Demos Fuarcılık tarafından bu yıl 5'inci kez düzenlenecek Expo Geothermal, sektörün kalbini İzmir'e taşıyacak. 2017 yılı Ocak ayında İstanbul'da yapılan fuardan sonra 5. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı ve Konferansı, yeni yatırımlarıyla 19-21 Nisan 2018 tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.
Büyüyen sektör, 2018'de yatırım ve teşviklerle hız kazanacak
Demos Fuarcılık açıklamasına göre Türkiye'de faaliyette bulunan 50'ye yakın Jeotermal Enerji Santrali bu fuarın ziyaretçi kitlesini oluşturacak. Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere santrallerin büyük bir kısmı Ege Bölgesinde yer alıyor. Bu açıdan bakıldığında İzmir konum olarak Jeotermal Fuarı'nın merkezi durumunda. Elektrik santrallerinden, sondajcılara, müşavirlik - mühendislik firmalarından, izolasyonlu boru üreticilerine, otomasyon scada sistemlerinden, pompa vana imalatçılarına, ölçüm cihazlarından, su kimyasallarına, sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarına, jeotermal kaynağa sahip belediyelere kadar alanı kaplayan Jeotermal enerjinin önemi bir kez daha Expo Geothermal'de anlaşılacak.
İzmir'de, 3 gün jeotermal günleri yaşanacak
Açıklamaya göre 5'inci Jeotermal Enerji Fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek olan Konferans programı sektördeki yenilikleri, çözümleri, uygulamaları ile ziyaretçisini bilgilendirecek. Otomasyondan, kimyasallara kadar birçok konuda anlatımlar yapılacak.