Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince FETÖ'nün kentte yeni yapılanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Trabzon'da yakalanan sözde il imamı K.S. bugün Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Konuyla ilgili Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından dağılan örgütün yeniden yapılanması ile ilgili yürütülen çalışmalarda bugüne kadar, 11 gaybubet, 7 öğrenci evi olmak üzere toplamda 18 ayrı adrese operasyon yapıldığı, bu süre içerisinde yapılanmaya yönelik 37 kişinin yakalandığı belirtildi.
Yeni yapılanmayı oluşturabilme gayretinde olan örgütün, gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan il sorumluları ve yönetim kadrolarının da aralarında bulunduğu zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda 54 cep telefonu, 17 flaş bellek ve 10 bilgisayara incelenmek üzere el konulduğu bilgisine yer verildi.
Dijital materyallerin yapılan incelemesinde örgütün yeni gizli haberleşme programı olan 'Falcon' isimli program olduğunun tespit edildiğine değinilen açıklamada, 'Ayrıca, örgüte ait toplamda 22 bin 500 dolar, 150 poundu ile 5 bin lira örgüt mensuplarına dağıtılma aşamasında ele geçirilmiş olup, örgüt mensuplarının cezaevlerinde tutuklu bulunan mensuplarına ve yakınlarına maddi destek sağladıkları, örgüt aleyhine ifade vermek isteyen kişilerin konuşmamaları konusunda ailelerine baskı kurdukları ve firari durumda bulunanlara da maddi destek sağlamaya çalıştıkları tespit edilmiştir' ifadeleri kullanıldı.
Yeni yapılanmaya yönelik yakalanan 37 zanlıdan aralarında 'İl abisi' ve yönetim kadrosundan kişilerin de bulunduğu 16 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği 21 zanlının ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

FETÖ’nün yeni Rize imamı olduğu belirtilen şahıs yapılan sorgusunun ardından adl