Organizasyonun ikinci gününde gerçekleştirilen açılış seremonisinde sporcular, 'Kalbimizle Duamızla Mehmetçiğin Yanındayız' yazılı pankart ile alana çıktı. Daha sonra etkinliğin onur konuğu olan Arslanbek Sultanbekov, sevilen şarkısı 'Dombıra'yı seslendirerek, Türkiye'nin gençlerle ve sporla güçlü olduğunu belirtti. Ordu Valisi Seddar Yavuz, açılış seremonisinde yaptığı açılış konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Spor anlamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Vali Yavuz, gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, sakatlanmadan rekabet içerisinde güzel bir organizasyon olmasını temenni etti ve sporculara başarılar diledi.

'Şampiyon olanlar, 2024 olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek'
Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın ise açılış konuşmasında, Ordu'da gerçekleştirilen 23 yaş altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın, Türk güreşi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Buradaki sporcuların, 2024 olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek kişiler olduğuna dikkat çeken Başkan Musa Aydın, sporculara, antrenörlere, idarecilere ve hakemlere başarılar diledi. Ordu'dan, Afrin'deki Mehmetçiklere de selamlarını ileten TGF Başkanı Musa Aydın, 'Allah yar ve yardımcıları olsun, zaferle dönmelerini nasip etsin. Operasyondaki şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum' şeklinde konuştu.

'Ordu pehlivanlar diyarı'
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise, Ordu'nun pehlivanlar diyarı olduğunu hatırlatarak, sporcuların güçlü bireyler olması gerektiğine dikkat çekti.
Konuşmalarının ardından plaket takdimi gerçekleştirildi. 46 ilden 360 sporcunun katıldığı şampiyona, 4 mart Pazar tarihine kadar devam edecek.
Şampiyonaya, Ordu Valisi Seddar Yavuz, TGF Başkanı Musa Aydın, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Onur konuğu olarak sanatçı Arslanbek Sultanbekov, sporcuların yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Grekoromen Güreş Şampiyonası