OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda, 'TSE ISO - 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi' belgesi ve bayrağı takdim töreni düzenlendi. Belgeyi TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli'ye takdim etti. Törenden önce açılış konuşması yapan, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, belgenin alınış aşamasıyla ilgili sunum yaptı.

Korkmaz: 'Artık öğretişim dönemi başlamıştır'
TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, 'Bu belgeleri verirken üniversiteleri tebrik ederiz. Ama bir beklentimizi de ifade ederiz. Biliyorsunuz ki standartlar belli süreçlerden geçerek hazırlanarak bütün tarafların kabul ettiği asgari değerlerdir. Asgari değerler olması hasebiyle her zaman kendi iç yapısında olduğu gibi gelişmeye aç değerlerdir. Özellikle üniversitelerimizin bu değerleri geliştirme konusunda uygulama aşamasında; standartları irdelemeleri ve gelime aşamasına katkı vermeleri önemsediğimiz bir konudur. Dünyada en önemli güç bilgidir. Bilginin en önemli merkezi üniversitelerimizdir. Artık tek taraflı öğretim dönemi bitmiştir. Artık öğretişim dönemi başlamıştır. Çocuklarımız okullara o kadar yüklü bilgilerle okullara gelmektedirler ki; öğretmenler kendilerini yenilemezlerse onlara katkıları sınırlı kalmaktadır. Artık akademisyenlerimiz, öğretim görevlilerimiz öğrencilere eğitim verirken onlardan neler alabileceği sorusunu da kendilerine sormak durumundadırlar. Artık yönetişim kavramının yanına öğretişim gibi kavramları da okutmak durumundayız. Kalite yönetim sistemi bu tür kavramları okutmada en önemli araçlardan birisidir. Böyle bir belgeyi almaya hak kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum' dedi.

Bilgiç: 'Sürekliliği sağlamamız lazım'
Kalite yönetimi konusunda her türlü desteği sağladıklarını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 'Biz OMÜ olarak en iyi üniversitelerden biri olmayı hedefledik. Hatta bazı bölümlerde Türkiye'de 1. olmayı hedefledik. Bu hedefi ortaya koyunca gereklerini yerine getirmek durumundayız. Bunun sonuçlarını görmeye başlayınca daha iyi duruma geleceğiz. Kalite yönetim sistemini sürekli haline getirmemiz lazım. Biz bu kalite yolculuğuna inanarak girdik. İnanarak sürdüreceğiz. Tüm personelimiz fedakarca çalışıyor. Bu belgeyle daha da ümitleniyoruz. Buna katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Törene öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

OMÜ Mühendislik, "TSE ISO - 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi" belgesi aldı