AEP Eğiticisi - Sosyolog Seçil Sargın Yaman tarafından Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere evlilik öncesi hayat arkadaşını seçerken nelerin önemli olduğu, bu süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edebilecekleri konuları anlatıldı.
Yetkililer 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarının amaçlandığını, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmelerine imkan sağlayan bir program olduğunu ve çiftlere evliliğe 'iyi bir başlangıç yapabilme' fırsatı verdiğini belirttiler.
Seminere Kaymakam Tuncay Karataş, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer Altaş ve yaklaşık 100 öğrenci katıldı. (MA-EFE)

Üniversite öğrencilerine, evlilik öncesi eğitim semineri