Programda konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'İnanıyorum ki bizde bu iman ile birlik ve beraberlik duygusu varken Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenler asla muvaffak olamayacaklar' dedi.
Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Samsun İl Jandarma Komutanı Vekili, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin, Atakum İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Coşkun ve Atakum'da görev yapan din görevlileri katıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan ve Afrin'de görev yapan askerler için dualar edilen programda, Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan askerlere gönderilmek üzere hazırlanan Kur'an-ı Kerim ve Bayrak, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Mustafa Ateş'e teslim edildi.
Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden birinin yaşandığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Hükümetimizin, içte ve dışta ülkemizin bekası için hainlerle sürdürdüğü mücadeleyi, Atakumlular olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini Atakumlular olarak yaşıyoruz. Her hafta ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, hemşehri dernekleri, öğretmenler, din görevlileri gibi topluluklarla bir araya gelerek ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için fikir alışverişleri yapıyoruz. Bugün de ilçemizde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldik. Birlik, beraberlik ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için göğsünü siper etmiş, canından geçmiş kahraman vatan evlatlarımız, şehitlerimiz için mevlit okuyup dualar ettik. İnanıyorum ki bizde bu iman ile birlik ve beraberlik duygusu varken Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenler asla muvaffak olamayacaklar, bizi bölmeyi başaramayacaklar. Bu vesileyle tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' diye konuştu.
Türkiye'nin çok değerli bir coğrafyada olduğunu, yüzyıllardır bu coğrafya üzerinde oyunlar oynadığını fakat hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını kaydeden Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 'Bizimle her zaman uğraştılar, bölmek, parçalamak, yönetmek istediler. Ama Türk milletinin vatanseverliği, kalbindeki iman onlara her zaman engel oldu. Yeri geldi Selçuklu, yeri geldi Osmanlı oldu ama attığı tokadın şiddeti hiç değişmedi. Onlar bizden tokat yemekten bıkmadıkça biz atmaktan bıkmayız. Dün Osmanlı üzerinde oynanan oyunlar bugün Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanmak isteniyor. Biz de Afrin'de ecdadımızın Çanakkale'de verdiği mücadelenin bir benzerini veriyoruz. Orada da farklı milletler tek vücut halinde saldırmıştı, bugün Afrin'de de birden fazla milletten teröristlerle savaşıyoruz. Ama Allah'ın izni ve devletimizin kudreti sayesinde sonuç değişmeyecek ve zafer yine Türk milletinin olacak. Bu vesileyle bizleri birlik ve beraberlik içerisinde bir araya getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Programın ardından Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere gönderilmek üzere hazırlanan Kur'an-ı Kerim ve bayrak, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Mustafa Ateş'e teslim edildi.

Atakum’da Afrin için eller semaya açıldı