Ankara'da yapılan Geleneksel Belediye Başkanları Ödülleri töreni ile Türkiye'nin en iyi belediye başkanları ödüllerini aldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende 61 belediye başkanı ödüle layık görüldü. 'En İyi Su Kanal Projesi' ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu juri özel ödülüne layık görüldü. En beğenilen juri ödüllerinden birisi olan 'Kanal Tokat projesi' ödülünü Başkan Eroğlu'na eski Devlet Bakanı Güldal Akşit takdim etti.
'Bu ödülü şehrimize, hemşehrililerime hediye ediyorum'
Başkan Eroğlu, Kanal Tokat Projesi ile ödül almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Burada bulunmak, Tokat'ımızı ismini duyurmak önemli. Güzel bir proje ile ödül almak son derece manalı idi. Birçok il, ilçe, büyük şehir belediye başkanlarımız var. Bizlerde onların arasında güzel bir ödül almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödülü bize layık görenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü şehrimize, hemşehrililerime hediye ediyorum.' dedi.
Kanal İstanbul'a kardeş proje olarak gösteriliyor
Kanal İstanbul'a bir kardeş proje olarak gösterilen 10 milyon 540 bin liralık 'Kanal Tokat' projesi kapsamında Yeşilırmak'ta rubber dam (şişme boru) sistemi ile su tutuldu. Haliç'te Osmanlı döneminde kullanılan kancabaşı kayıkları Yeşilırmak'ta yüzmeye başladı.Atatürk köprüsü ile ÇEDAŞ Köprüsü arasında kalan yaklaşık bin 200 metrelik alanda vatandaşlar artık yeni nesil Osmanlı kayıkları ile keyif yapabilecek.

"Kanal Tokat" projesine juri özel ödülü