Müziğe ve saza olan ilgisi ile tanınan 35 yıllık eğitimci Sinan Yeşiltaş'ın Kardeşleri vefat eden ağabeylerinin adını yaşatmak için mezun olduğu Kemalpaşa Ortaokulunda müzik sınıfı yaptırdı. Müzik sınıfı, Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ve Kemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Cafer Döne'nin katılımı ile törenle açıldı.
Sinan Yeşiltaş'In hayatını anlatan slayt gösterinin yapıldığı törende konuşan kız kardeşi Meryem Yeşiltaş Altunkaya, ağabeyinin 35 yıllık eğitim hayatını anlatan şiirinin ardından çok değer verdiği öğrencilerini en iyi şekilde ve donanımlı olarak yetiştirmeye çalıştığını belirterek çocukları eğitimlerinin yanında müzikle de tanıştırdığını söyledi. Altunkaya, 'Ağabeyim müziği çok severdi. Babam ona çocukken 'Sana bisiklet mi yoksa saz mı alayım' diye sorardı, o saz isterdi. Çok sayıda öğrencisini müzikle meslek sahibi yaptı. Kendisi de çok iyi saz çalardı. Onun anısını yaşatmak için mezun olduğu ortaokula müzik sınıfı yaptırmak istedik. Amacımız burada çocuklar sanata yönelsin ve yetenekli çocuklar çıksın' dedi.
Okul Müzük Öğretmenleri vefat eden Sinan Yeşiltaş'ın sağlığında en çok sevdiği 'Turnam balım darda benim' türküsünü çalıp söyledi. Törende okul çocuk korosu da konser verdi. Çocukların çaldığı ezgiler eşliğinde söylediği türküler katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Konser sırasında duygusal anlar yaşandı.

Vefat eden öğretmenin adına müzik sınıfı açıldı