Erkekler ve bayanlar olmak üzere minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 dalda gerçekleştirilen yarışlara 10 ilden 66 takımdan 166 sporcu katıldı.
Ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 'Kısa bir süre önce hizmete açtığımız Yedikuyular Kayak Merkezi'mize açıldığı günden bu yana gelen ziyaretçi sayısı 600 bini geçti. Siz değerli vatandaşlarımızın buraya gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı oldukça memnunuz. Mart ayı sonuna kadar bu yoğunluk devam etmesini bekliyoruz ve aynı zamanda yazında burayı yayla olarak kullanmaya ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Yazın sıcaklarından bunalan vatandaşlarımızı burada yaylalarımıza bekliyoruz. Yakında burada otel inşaatları da başlayacak. Burada konaklama merkezleri olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kamp merkezi olacak. Burası şehir merkezine çok yakın ve ulaşım konusunda çalışmalarımız devam ediyor ve buraya ulaşmak çok daha kolay hale gelecek. Şehir merkezimize yaklaşık 13 kilometre. Yeni yapacağımız yollarla buraya erişim daha da kısalacak. Buraya konaklama tesislerinin de yapılması ile uluslararası müsabakalar da yapılacak. Bu tesislerimiz bir başlangıç. Hemen daha ileride yaklaşık 2500 metre kotunda olan dağlarımız var. Oralarda da yeni pistlerin yapımı için özel sektörle görüşmelerimiz devam ediyor. Burada bir müjde daha vermek istiyorum. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzla birlikte iki yıldan beri kızak ve atlı kızak yarışmaları düzenliyorduk bu artık geleneksel hala geldi ve her yıl devam edecek. Yazın da yine federasyonumuzla beraber burada cirit ve okçuluk gibi yarışmalarla da sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz' dedi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Günal Genç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a plaket vererek teşekkür etti.
Şampiyona dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kahramanmaraş’ta Türkiye Kızak Şampiyonası