Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Müfütüsü İsmail Keskin, Türkiye Gençlik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen program kapsamında Akalan Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde şehitler anıldı.
Cami çıkışında mahalle sakinleri, Akalan Köy Konağına kadar Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde yürüdü. Akalan Köy Konağı önünde konuşan ve mahalle sakinlerine seslenen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Ülkemizi bölmek isteyen hainler, tarih boyunca hep hak ettikleri yanıtı almıştır. Bugün de bu durum farklı değildir. Askerimiz, polisimiz, sınırlarımızda kapsamlı bir terörle mücadele ortaya koyuyor. Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Herekatı bugüne kadar etkisiz hale getirilen hain teröristlerin sayısı 2 bini geçti. Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki, bizler bir karış toprak vermektense, canını vermeye hazır bir milletiz. Şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor. Aslan gibi evlatlarımızı, teröristlerin hain saldırılarında şehit veriyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz' dedi.
'Sonsuza kadar güçlü kalacağız'
Türkiye üzerinde hain planlar yapanlar kadar, bu hain planlara destek olanların da kimler olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Taşçı, 'Hem yakın hem de uzak tarihimiz bize gösteriyor ki, bizim birbirimizden başka dostumuz yok. Türkiye ne zaman gücüne güç katmaya başlasa, hemen bir hain plan devreye sokuluyor. Bu planları bozma ve hainlere haddini bildirme konusunda bugüne kadar her zaman gereğini yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem iç hem de dış politikası, geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor, mutlu ediyor. Bu hainler kadar, bu hainlerin maalesef ki destekçileri var. Sözlü, yazılı ya da eylem niteliğindeki yaklaşımlarından, o hainleri iyi tanıyorsunuz. Ama buradan bir kez daha dile getiriyorum ki, hainler hak ettikleri gibi yaşayacak ve ölecekler. Türkiye Cumhuriyeti de sonsuza kadar güçlü kalacak' diye konuştu.

Şehitler Akalan’da anıldı