Yurt içinde ve yurt dışında insanlığın iyiliği için çalışan, yardım faaliyetleri yürüten tüm sivil toplum kuruluşları (STK) ile aynı amaç doğrultusunda çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yetimler, muhtaçlar, kimsesizler, mazlumlar için kısacası insanlık için ulusal ve uluslararası yardımlar düzenleyen kuruluşlar ile birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

AMAÇ; İHTİYAÇLARIN GİDERİLMESİ

Samsun İnsani Yardım Hareketi (Samsun İHH) Kadın Kolları ile İHH Tekkeköy temsilciliğinin başlatmış olduğu Tekkeköy Belediyesi'nin desteklediği 'Çocuklar üşümesin diye sırtlarına mont, ayaklarına bot olacağız. Dışarıda üşüyen milyonlar var. Gör ve yardım et' konusu çerçevesinde Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu'nda kahvaltı programı düzenledi. Başkan Togar'ın yanı sıra İHH Samsun il Başkanı, Kadın Kolları, Tekkeköy İHH, kadın kolları ile aileleri ve hayırseverlerin katıldığı programda kimsesiz, yetim, yardıma muhtaç çocuklar için mont ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.

SOSYAL BİR SORUMLULUK

İnsanlığın yararına yürütülen her türlü çalışmayı desteklediklerine ve bu faaliyetlerin içinde yer aldıklarına dikkat Togar, 'Mazlum coğrafyalarda ve ülkemizde yürütülen yardım çalışmalarının her daim içinde bulunduk. Amacı dünya insanlığa yarar sağlamak, yardımcı olmak olan bu gönüllü sivil toplum kuruluşları birçok çalışmayı gönüllü olarak yürütüyor. Bizlerin de yapması gereken ve üzerimize düşen en önemli görev onlara destek olmak. Hayır, hasenat ve yardım konularında bir birleriyle yarışan gönüllü kardeşlerimiz ile bugün olduğu gibi bugünden sonra da yetimler, mazlumlar, ihtiyaç sahipleri için daha nice insani adımlarda beraber olmayı diliyorum. Bugün düzenlenen kahvaltı programının konusuna binaen eşim Yasemin Togar, ilçemiz sınırları içerisindeki bir okulumuzdaki öğrencilerimizin tepeden tırnağa giyimini üstlenerek her zaman olduğu gibi sosyal bir sorumluluğu daha yerine getirdi' ifadelerini kullandı.