Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Genç Memur-Sen tarafından "İlim, irfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik" sloganıyla düzenlenen "Liderlik Akademi Projesi" kapsamında gençlerin konuğu oldu. Memur-Sen Şubesi binasında düzenlenen ve sendika İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ile Genç Memur-Sen Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu'nun da yer aldığı buluşmada tecrübelerini paylaşan Başkan Genç, projelerin mutlaka değerlerle örtüşmesi gerektiğini söyledi. Genç, yeni bin yılda inovasyonun da önemine işaret ederken, projelerini insan, çevre ve kalkınma üzerine kurduklarını belirtti.

PROJELER DEĞERLERİMİZE UYMALI

Genç Memur-Sen üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, proje üretmek için öncelikle kurumsal yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Biz şehrimize faydalı projeler üretmek için öncelikle işe kurumsal yapıyı oluşturmakla başladık. Ardından şehrimizi kentsel ve kültürel dönüşümle hedefine ulaştırmayı amaçladık. Projelerimizi hazırlarken ve uygularken şunu asla ihmal etmedik. Projeler mutlaka bize ait olmalı ve değerlerimizle örtüşmelidir. Uyguladığımız tüm projelerimizi bu anlayışla hayata geçirdik" dedi.

İNOVASYON ÇOK ÖNEMLİ

Yeni dünyada en büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bugün 3. bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Kurumlar ve bireyler olarak fikir düzeyimizi mutlaka 4. seviyeye çıkarmak zorundayız. Dünyayla rekabet edebilmemiz için farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek olan inovasyon çok önemli. Çünkü sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Bu nedenle belediye başkanlığı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerekir. Dolayısıyla şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir" diye konuştu.

İNSAN-ÇEVRE-KALKINMA

Şehirlerin yarış içerisinde olduğunu da hatırlatan Başkan Genç, "Dolayısıyla, 'Yaşanabilir Şehirler arasında yer almak için vizyonunuz, stratejiniz, hedefiniz yoksa bir şey başarmanız mümkün değildir. Şehir, bulunduğu yerin insanlarının ürettikleri ile değer kazanır. İnsan şehirde öncelikle kendisini sonra da şehri inşa etmelidir. Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye'mizin hedeflerine uygun olarak biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi dönüştürmek için çalışıyoruz. Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

ÖNCELİK EĞİTİME

Şehrin dönüşümüne yönelik hayata geçirdikleri projelerden de bahseden Başkan Genç, "Bir şehrin kalbi camiler, aklı ise okullardır. Bu anlayışla belediye olarak önceliğimiz tabi ki eğitim oldu. Eğitime fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Yaptığımız eğitim yatırımlarıyla Canik'teki yaklaşık 20 bin öğrencimize dokunduk. Değerlerimize uygun olarak camilerimizi baştan aşağı yeniliyoruz. Bugüne kadar 61 camimizin tadilat ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdik ve devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Sosyal ve kültürel yatırımlara öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Genç, "Ne kadar fiziki dönüşüm gerçekleştirirseniz gerçekleştirin, bunu sosyal ve kültürel dönüşümle desteklemiyorsanız bir anlam ifade etmez. Bu anlayışla Karadeniz'de ilk ve alanında dünyanın sayılı müzelerinden bir tanesi olan oyuncak müzesini şehrimize kazandırdık. Bu müzemizin yanında 15 Temmuz Destan Müzemizi de şehrimize kazandırıyoruz. Çocuklarımızın milli ve yerli bir hafızayla yetişmeleri bakımından bu iki müzemizi çok önemsiyoruz. Yine Yavuzselim Mahallemizde Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimizi tamamladık. İnşallah burayı bir Gençlik Merkezi'ne dönüştüreceğiz" dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Toptepe Mahallesinde iki önemli projenin devam ettiğine de dikkat çeken Başkan Genç, "15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) ve Meşe Orman Park projeleri şehrimiz turizmine katkı sağlayacak projelerdir. Ayrıca ilçemizin dört bir yanına hanım konakları yapıyoruz. Bu hanım konaklarımızdan 5 bine yakın kadınımız yararlanıyor. Kurduğumuz Sıbyan mektepleri, Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu çocuk ve gençlerimizin gelişiminde çok önemli bir yere sahip. Bütün bunlar şehrin sosyal dönüşümü açısından çok önemli" şeklinde konuştu.

STRATEJİK PLANLAMA VE TAKIM ÇALIŞMASI

Çoğu il belediyesiyle yarışacak projeler gerçekleştirdiklerini belirten Genç, "Bizim 14 yıldır hiç taviz vermediğimiz bir uygulamamız var. Her hafta başında, yani her Pazartesi günü Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerimizden oluşan çalışma arkadaşlarımızla Haftalık İstişare Toplantısı yaparız. Türkiye'de ilk ve tek olarak fikir üreten, buluş yapan gençlerimize destek vermek amacıyla Proje Geliştirme Birimi kurduk. Yine belediyemiz bünyesinde gençlerimiz için Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Bunların hepsini 'stratejik planlama' ve 'takım çalışması' sonucunda yaptık."

GENÇLERE SAMSUNSPOR KİTABI VERDİ

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ve Genç Memur-Sen Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu da, projelerine katkılarından dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, etkinliğin sonunda Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, Genç Memur-Sen üyelerine Canik Belediyesi ve Gazeteci Resul Akçay tarafından hazırlanıp basılan Samsunspor kitabı hediye etti.