Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, birlik ve beraberlik yemeğinde biraraya geldi. İlkadım Fuar İçi Villa Düğün Salonu'nda düzenlenen organizasyonda konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "16 yıllık küflenmiş siyaset anlayışı çöktü, 2019'da bu anlayış tarihe karışacak. Parlamenter demokrasiyi yeniden kazanacağız, özgürlüklerimizi artıracağız. Samsunda dahil yerel seçimlerde sosyal demokrasinin mührünü vuracağız" ifadelerini kullandı.

BUNUN ADI KRALLIK

Demokrasinin can çekiştiğini söyleyen Akcagöz, "2019'da yapılacak seçimle bu millete kulluk mintanı biçilmek isteniyor. Bu millet hiçbir faniye kul olmadı. 16 yıldır insanlar inim inim inliyor, CHP'nin ses çıkarmasını bekliyor. Bunun adı krallıktır, monarşidir. 16 Nisan'da çıkan sonuçlar 2019'a mesaj niteliğinde. Bir önceki seçimde trafoya kedi soktular, 16 Nisan'da ise kedileri YSK'ya soktular. 2019'da buna fırsat vermeyeceğiz, sandıkların önünde yatıp oylarımızı çaldırmayacağız" diye konuştu.

ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET

Afrin'de mücadele veren askerlere başarı dileyen Akcagöz, "Şehitlerimizin acıları her gün yüreğimizi dağlıyor ancak siyasi iktidar şehitler üzerinden kahramanlık edebiyatı yapıyor. Şehit kelimesini 15 Temmuz'da literatüre almadık ancak iktidar şehitleri bile böldü. Bu vatan için canını kanını veren kim varsa o bizim şehidimizdir" dedi. Akcagöz, CHP'nin kiminle ittifak yapacağına yönelik polemikleri eleştirerek, "Siz Oslo'da, Habur'da kimlerle biraraya geldiniz?" diye sordu.

DİYANET REZİL EDİYOR

16 yıldır ahlak anlayışının sistematik bir şekilde bozulduğunu savunan Akcagöz, şu ifadelere yer verdi: "Son 10 yılda çocuk tecavüzleri yüzde 300 arttı, bu rakam küpten sızanlar. Bir kereden bir şey olmaz üzerine gitmeyelim dediler. Bu gibi alçaklıkların üzerine gideceğiz. Millete küfür eden işadamlarının vergi borcu siliniyor, 84 yaşındaki ninemiz ise su faturasını ödemediği için tutuklanıyor. Diyanet, verdiği fetvalarla bizi rezil ediyor. Bu insanlarla birarada yaşamak zorumuza gidiyor"

OTORİTER YÖNETİM İSTİYORLAR

AK Parti iktidarının cumhuriyet kazanımlarını geriye götürdüğünü iddia eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Bugün yapılanlar 12 Eylül faşist ortamında bile yapılmadı, hukuk bu kadar yok sayılmadı. Bugün tek bir kişinin ağzından çıkan tüm hukuksuzlukların uygulandığı bir dönemden geçiyoruz. 1.5 yıldır OHAL koşullarını yaşıyoruz. 15 Temmuz'u yapanlar laik, demokratik yönetimi yıkmak istedi. Cumhuriyetin kazanımlarıyla ülkeyi yönetenler de bunu yapmak istiyor" dedi.

BİRLEŞECEĞİZ

Hakkı yenen vatandaşların CHP'den bir şeyler yapmasını beklediğini söyleyen Zeybek, 2019 vizyonunu hep beraber şekillendireceklerini vurguladı. Zeybek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, demokrasi bileşenleri iktidarı ele alınca, parlamenter rejim tekrar kurulacak. Demokrasi ve hukuktan yana olan kim varsa birleşeceğiz. 16 yıldır ülkenin dinamikleriyle oynayanlardan hesap soracağız" sözlerini kaydetti.

ZEHİRLEYECEKLER

Şeker fabrikalarıyla ilgili gündemi de değerlendiren Zeybek, şu ifadeleri kullandı: "14 şeker fabrikası Amerikan tekelci şirkete satılmak üzere. Cumhuriyet ne kadar değerliyse, bu fabrikalar da o kadar önemli. Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren doğal şekeri bitirip, zehir saçan nişasta bazlı şekeri bize yedirmek istiyorlar" Yemek organizasyonuna Zeybek ve Akcagöz'ün yanısıra ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda üye katıldı.

Şükrü Berk ASKAR