Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'nın bir televizyon programında başlattıkları okuma yazma seferberliği Kütahya'da yankı buldu.
Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 5 Şubat 2018 tarihi itibari ile açılan kursların sayısı her geçen gün vatandaşların yoğun katılımı ile devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın başlattığı seferberlikten kurs açılması yönünde talep arttığı söyleyen Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, 'Seferberlik ile 5 Şubat tarihi ile birlikte kurslarımız başladı. 5-19 Şubat tarihleri arasında şehrin çeşitli noktalarda duyurularını yaptık. Okuma yazma bilmeye vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezine yada kendilerine en yakın okullara başvurmaları yeterli olacaktır. Biz kurslara gelemeyen olan vatandaşlarımıza kendi mahallelerinde 1 kişi dahi olsa kurslarımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Şuana kadar 20'den fazla okuma yazma kursu açtık' diye konuştu.
4 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olduğu için ailesi tarafından okutulmadığını söyleyen Döne Yüksel, 'Ben 4 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuydum. Ailem beni okutmadı. Ben yıllarca Simav yöresinde meşhur olan halı dokumacılığı yaptım. Okuma yazma bilmediğim için çok sıkıntılar yaşadım. Daha sonra ben Cumhurbaşkanımızın seferberliğinin den sonra bende okuma yazma kursuna gelmeye karar verdim' dedi.
Okuma yazma bilemediğim için otobüse dahi binemediğini belirten Kerime Kurt, 'Okuma yazma bilmediğim için Hastahane dahil hiçbir yere gidemiyordum. Otobüse binemiyordum, kapı numarasını bilmiyordum hep çevremdeki insanlara soruyordum. 60 yaşımdan sonra bizde okuma yazma öğrenmeye geldik. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve Öğretmenlerimizden razı olsun. Artık numaraları ve yazan yazıları azda olsa okuyorum. Okuma yazma bilmeyen herkesin bu kurslara gelmeni istiyorum' şeklinde konuştu. (HCA-EFE)

Kütahya’da okuryazarlık seferberliği