Yerli otomobil üretiminin Samsun'da yapılmasına için aylar önce çağrıda bulunduklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Çağrımızın ardından ilk günlerde yakaladığımız heyecanı maalesef kaybettik" dedi.

GÜNDEMDEN ÇIKTI

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın bu çağrının ardından ciddi anlamda çalışma içerisine girdiğini ifade eden Tekin, "Bu üretimin Samsun'da yapılacak olması ilimize hem sosyal, hem de ekonomik anlamda büyük kazanım sağlayacağı aşikardır. Çağrımızın ardından ilk günlerde bütün siyasiler ve bürokratlar aynı çağrıda bulunmuş ancak ardından konu gündemden çıkmıştır. Vali Kaymak, çağrıyı yinelemiş ve gerekli alanın hazır olduğunu söylemiştir. Böylesine önemli bir konuda vali beyin yalnız kalması üzücü. Samsun için önemli bir kalkınma hamlesi olan ve şehrimize büyük katkı verecek olan bu kampanyaya tüm şehrin destek vermesi ve daha ciddi çalışmaların el birliği ile yapılması gerekmektedir. Samsun'un bu konuda tek vücut olup daha ciddi bir hazırlık yaparak yetkililere ne kadar istekli olduğumuzu göstermemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

ENGEL YOK

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Samsun; havayolu, karayolu, demir yolu ve deniz yolu ulaşımlarına sahip bir şehir. Bu özellikleri baz alırsak yerli otomobilin üretim tesislerinin Samsun'da olmasına hiçbir engel yok. Ancak, bunu sağlamanın yolu birlikte hareket etmekten geçiyor. Bu yatırımın şehrimizdeki işsizlik problemini önemli ölçüde azaltacağını düşünüyoruz. Daha önce söz verdiğimiz gibi, yerli otomobil yatırımının Samsun'da yapılması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz."