Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, imzaladıkları protokolle, 'kardeş oda' oldu. Kardeş oda protokolü imza töreni, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. İki odanın meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile eski Şırnak Belediye Başkanı Sait Namdar'ın da hazır bulunduğu törende Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Şırnak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş hazırlanan protokolü imzaladı. Daha önce Samsun'da İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve şu anda Şırnak Çakılsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Ercan Yaşin'in de şahit olarak imza attığı protokol töreninde iki odanın yönetim kurulu başkanı ise yaptıkları konuşmalarda birliktelik mesajı verdi.

Murzioğlu: 'Kardeşliğimiz daim olacak'

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş birliğini güçlendirmek ve müşterek çalışmalar yapmak üzere imzalanan kardeş oda protokolünün Samsun'a ve Şırnak'a hayırlı olmasını temenni etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen imza töreninde konuşan Murzioğlu, 'Şırnak TSO yöneticilerini kurumumuzda ağırlamaktan ziyadesiyle memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Samsun Ticaret Sanayi Odası olarak daha önceden Tekirdağ ile imzaladığımız kardeş oda protokolünü bugün Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalıyoruz. Öncelikle iki Odanın dostluğunun kurulmasında ve bugün bunu protokolle sonuçlandırmamızda Ercan Yaşin Paşamızın payı çok büyük. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizin kalkınmasını istemeyen mihraklar üzerimizde çeşitli oyunlar oynamaya çalışıyor. Ama biz bir olacağız, birlik olacağız, diri olacağız ve bu oyunlara asla izin vermeyeceğiz. Bizler doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bir bütünüz. Aynı kilimin motifleriyiz. Allah'ın izniyle güzel ülkemizin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. O nedenle imzaladığımız protokolü çok anlamlı buluyorum. Yöneticiler ve kurumlar olarak kardeşliğimiz daim olacak. Bundan sonra karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerimizden en üst seviyede faydalanmalıyız. Ortak toplantılar düzenleyerek bu ilişkilerimizin verimli ve sürekli olmasını sağlamalıyız. İnşallah birlikte güzel projelere imza atacağız' dedi.

Geliş: 'Samsun'la pazara kadar değil, mezara kadar kardeş olmaya hazırız'

Şırnak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş ise Samsun'la kardeş oda olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 'Ben de öncelikle Ercan Yaşin Paşamıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Değerli ağabeyim Salih Zeki Murzioğlu başkanımı da çok yakın tanıyorum. Başkanımız camiada kendisini kanıtlamış, kabul ettirmiş kişiliğiyle, özverisiyle çok saygın bir yerde. Kendisini seçen camiaya da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yöremizde yaşanan olumsuz bazı olaylar nedeniyle Samsun gibi birlikteliği, heyecanı maalesef yakalayamadık. İnşallah ülkemizin her tarafında böyle güzellikler, birliktelikler de olacak. Bu birliktelik olduğu zaman bırakın hedefi, insanlar kendiliğinden hedefi aşmaya gidecek. İnşallah kardeş oda protokollüyle birlikteliğimizi genişleteceğiz. Samsun'la kardeş oda olmaktan şeref duyuyoruz. Biz Samsun'la pazara kadar değil, mezara kadar kardeş oda olmaya hazırız. Bu güzel ev sahipliği için de ayrıca sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum' diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki oda başkanı birbirlerine anı takdiminde bulundu.