Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Marmaris'te 63 kişinin katıldığı kurs açıldı. 12 kişiden oluşan sınıfın ilk dersi basına açık gerçekleştirildi. İlk derse Kaymakam Celalettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alpaslan Akalın, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Kaymakam Celalettin Yüksel burada yaptığı konuşmada, 'İlçemizde belirlenen okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik bu kursun ilk dersinde sizlerle birlikte olmak istedik. Sizlere kursa katıldığınız için teşekkür ediyorum.' dedi.
Halk Eğitimi Merkezi'nin aynı zamanda gönüllü öğretmeni olan İlçe Mili Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise konuşmasında 'En kısa zamanda okuma ve yazmayı öğrenip ilk mektubumuzu Kaymakamımıza yazacağız. Bu kursta çok şeyi paylaşacağız. Sevgiyi paylaşacağız, çünkü sevgi paylaşılarak çoğalan bir şey. Keyifle okuma yazmayı öğretip amacımıza ulaşacağız.' dedi.
Bazı kursiyerlerin eşleri ve çocuklarıyla başladığı ilk ders konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan'nın anlatımıyla devam etti.

Marmaris’te okuryazarlık seferberliği