Muratpaşa Belediyesi, çocuk hak ve özgürlükleri alanında uzun soluklu bir çalışmanın ilk adımını attı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kazım Özalp Caddesinde (Kapalı Yol) Türkiye dahil 142 ülkenin imzaladığı 20 Kasım 1989'da benimsenen ve 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni dağıttı. Minikler ellerinde, '18 yaşıma kadar çocuk olduğumu unutma', 'Ben çocuğum haklarımla varım', 'Çocuk olarak benimde haklarım var', 'Çocuk bedenime ve ruhuma dokunma', 'Onurumu kırmaya hakkın yok' dövizleri taşıdı.
Başkan Uysal'a, belediye kreşleri, etüt merkezlerinden çocuklar, yaşlı evlerinden dedeler, babaanne ve anneanneler de eşlik etti. Muratpaşa Belediyesi 41 maddeden oluşan sözleşmeyi 'Çocuk olmaya hakkım var' başlığıyla bin adet bastırarak kitaplaştırdı.

'Sağlıklı kuşaklar yetişsin'
Kitapçık dağıtımında konuşan Başkan Uysal, 'Özellikle son yıllarda çocuğu yönelik cinsel suçlarda bir artış var. 18 yaşına kadar her insan çocuktur. Çocuklarımızın haklarını anne baba olarak, annelere babalara herkese öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunun ilk ayağı olarak çocuk haklarını bir kitapçık haline getirdik. Dileğimiz sağlıklı ve zihni açık kuşakların yetişmesidir' dedi.

'Başkan Uysal'ın görüşleri'
Kitapçıkta Başkan Uysal'ın ise şu sözleri yer aldı: 'Merhaba arkadaşım. Seninle tanıştık mı, bilmiyorum. Adını bilmiyorum. Hatta yaşını da Okuma-yazma bildiğini ise tahmin ediyorum. Bunun için haklarını okuyup öğrenebileceğin bu kitabı sana hazırladık. Kitabı okuduktan sonra bir çocuk olarak evrensel haklarını bilerek kendini daha iyi ifade edebilirsin. Hatta bence arkadaşlarına bile çocuk olarak haklarını anlatabilirsin. Sana 'çocuk' diyorum, çünkü yaşın henüz on sekizin altındaysa zaten çocuksun. Hemen okumaya başla hadi Ben seni daha fazla oyalamayayım.'

Uysal, çocuk hakları sözleşmesini dağıttı