Kampanyada toplanan 5 ton çikolata, 12 ton un, yaklaşık 6 ton pirinç, 5 ton yağ, 5 ton meyve suyu, 1 ton çay, 2 ton şekeri AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ali Soydan, İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, partililer ve vatandaşlarca Cumhuriyet Meydanı'nda tırlara yüklendi.
Konuyla ilgili bilgi veren Boyalık, 'Çanakkale ruhunu yaşamış olan Keşan, nasıl ki Çanakkale Savaşlarında; kadını erkeği, canıyla malıyla her şeyi ile ülkemiz için mücadele ettiyse bugün Keşan savaşan arkerlerimizin yanında. Bugün de malıyla, askerlerimizin yanında olduğunu gösterdi. Keşan'dan 2 tır dolusu erzak askerlerimize gidiyor. Askerlerimiz, devletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Devletimiz güçlü. Ancak biz Keşan'ın birlikteliğini göstermek amacıyla bu organizasyonu yaptık. 1 teneke yağ veren de 5 ton un veren de var. Hayrın biri birdir bini de bir. Bunlar hayır işidir. Keşan birlikteliğini, askerine, vatanına, bayrağına olan sevgisini gösterdi. Keşan Afrin'deki askerleriyle birlikte tek yürektir. Bu tırların teslimi için Hatay, Kilis, Reyhanlı, Hassa'ya gidiyoruz. Orada 2 günü askerlerimizle geçireceğiz. Keşan halkının getirdiği erzakları askerimize teslim edeceğiz' dedi.

'Keşanlı anaların, babaların yüreği var'
Ali Soydan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
'1071 Malazgirt Zaferi'nden beri vatan bellediğimiz bu topraklara yaklaşık bin yıldır değişik insanlara saldırarak bu toprakları almaya çalışıyorlar. Ama bin yıldır bir avuç toprak vermedik, vermeyeceğiz. Düşmanlarımız bunu Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda denedi ama Türk askeri, milleti her zaman kahramanlığını gösterdi. Şu anda Afrin'de savaşan tüm askerlerimize Allah sağlık sıhhat versin. Keşan halkı gerekeni yapmıştır. Burada yalnızca yağ, un şeker yok. Keşanlı anaların, babaların yüreği var. Bu girişimin hayırlı olmasını diliyorum.'
Daha sonra tırlara yüklenen malzemeler kahraman Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Keşan’dan Afrin’deki Mehmetçiğe destek