CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), açıkladığı 2018 yılı Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Akcagöz, "Enflasyon uçtu, fiyatlar el yakıyor" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ EZİLİYOR

TÜİK rakamlarının ülke ekonomisinin genel fotoğrafı olduğunu söyleyen Akcagöz, "Enflasyon almış başını gitmiş. Ana harcama gruplarına bakıyoruz, milleti en çok ilgilendiren kalemlerde artışlar el yakıyor. Gıda grubundaki yüzde 2,24 artış gerçekleşmiş. Ulaştırmada yüzde 13,19, giyim ve ayakkabı yüzde 11,77, lokanta ve oteller yüzde 11,53 ve eğitimde ise yüzde 10,88 artış gerçekleşmiş. Milleti en çok ilgilendiren kalemler bunlar. Vatandaş, her geçen gün daha çok eziliyor" dedi.

EKONOMİDEN KONUŞMUYORLAR

Aylık en yüksek artışın görüldüğü iller arasında Samsun'un ilk 5'te olduğunu söyleyen Akcagöz, 'Samsun yine enflasyon canavarının kol gezdiği bir memleket olmaya devam ediyor. İstihdam yok, ekonomiyi canlandıracak herhangi bir girişim yok. Olacağı da bu. Samsun'da yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyor. Tüm Türkiye'de yapılan istatistiklerde Samsun yine rekor kırıyor. Samsunlu idarecilerin bunda hiç suçu, günahı yok mu? 16 yıldır Samsun halkı AK Parti'ye oy verdi. Reva görülen bu mudur? Samsun'da hükümeti temsil eden 6 milletvekili var. Samsun'un ekonomik sorunları ile ilgili konuştukları yok. Konuşacakları söz de yok. Ne anlatacaklar? Samsun, çarşısı pazarı pahalı, enflasyon canavarına teslim olmuş bir görüntüye bürünmüş. Bunu, Samsunlular olarak iyi görmek zorundayız. Samsun halkı, bu kötü idareden hesap sormak zorundadır. 2019 yılı, hesaplaşmak için büyük ve önemli bir fırsat" diye konuştu.