Üçüncüsü düzenlenen Samsun Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun, ülkemizin kuzeye açılan kapısı, bu nedenle ihracatımız artmalı. İhracat istenen seviyede değil, çok rahatlıkla artırılabilir. Bu nedenle mobilya sektörünü desteklemeliyiz. Fuarlar, alıcıyla buluşulan önemli organizasyonlar. Samsun eski fuar kenti vizyonunu geri kazanıyor. Fuar açılışı yapmak gelenek haline geldi. Mobilya anlamında Samsun'un geçmişten gelen bir kültürü var" ifadelerini kullandı.

İHRACAT HACMİ ARTACAK

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun'da 15 günde bir fuar açılışı yaptıklarını belirterek, "Önceki iki fuarımızda son üç senenin en iyi katılım oranına ulaştık. Türkiye'nin en eski mobilya üretim bölgelerinden Samsun'u gerçekleştirdiğimiz fuar ile yukarıya taşıyarak ihracatta avantaj sağlamayı planlıyoruz. 40 bine yakın ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Fuarda gerçekleşecek iş bağlantıları ile Karadeniz'de faaliyet gösteren mobilya üreticilerinin ihracat hacimlerini artırmasını bekliyoruz" sözlerini kaydetti.

SAMSUN İVME KAZANDI

Mobilya sektörünün ihracat şansını yüksek olduğunu vurgulayan Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan ise, "İhracattan yeterli payı aldığımız söylenemez. Samsun'da son 3 yıldır yeniden bir ivmenin kazanıldığı görülüyor, bunda payı olan fuar yönetimine teşekkür ediyoruz. Dış mobilya firmalarının gözü Türkiye'de. El imalatı mobilyada dünyada rakibimiz yok. Hammadde fiyatları dezavantajımız. Başka ülkelerden misafirlerimiz var, onlar da ürünlerimizi beğenecektir" şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN BİRİKİMİ VAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, fuara katılım gösteren firmalara teşekkür ederek, "Sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Mobilya sektörünü iyi bilirim. Samsun bu konuda altyapısı olan bir şehir. Bu fuarların imalatçılara, sektöre büyük katkısı oluyor. Kitap fuarına inanılmaz katılım vardı, biz de buraya ulaşım ve tanıtım anlamında katkı vermeye çalışıyoruz. Samsun, Karadeniz'in merkezinde bir şehir ama bu yetmez, ülke çapında merkez olacak bir konuma gelmeli. Mobilya sektörü konusunda Samsun'da birikim var" dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜ ÖNEMLİ

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, "Fuarlar, sektörel anlamda katkı yaptığı kadar yerel ekonomiyi de canlandırmakta. Mobilya sektörü kentimize kattığı değerler bağlamında önemli. Uluslarası pazarda yer edinmesi için çalışma yaptığımız alanların başında geliyor" diye konuştu.

Açılış törenine ayrıca Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MÜSİAD Başkanı Haluk Tan ve sektör temsilcileri katıldı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti ve fuardaki stantları gezdi. Protokol üyeleri Haber Medya Grubu stantını ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Girişin ücretsiz olduğu 3. Mobilya Fuarı 11 Mart'a kadar ziyaretçilerini bekleyecek.

Şükrü Berk ASKAR