Giresun Valiliği, Zika virüsüne karşı erken tedbirlerin alınacağını bildirdi. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde, Zika virüsüne karşı erken tedbir alınması konusunun görüşülerek karara bağlandığı belirtildi.

Taşıyıcı sivrisineklerle mücadele için öncelikle üreme alanlarının azaltılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu nedenle ilgili yerel yönetimler ve vatandaşlarımızca su birikintilerin ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın evlerinin önünde su dolu kap veya su dolabilecek araba lastiği ve benzeri şeyler bırakmaması ve hastalık hakkında kamuoyu bilgilendirilecek.

Olası üreme yerleri olan çöp konteynerlerinin sağlıklı hale getirilmesi, ilgili belediyelerce çöp konteynerleri ile çöp depolama alanlarının belirli periyotlarla bivosidal ilaçlarla ilaçlanmasına, yine meskun mahallerde yer alan çöp ve su birikintisi bulunan sahipsiz arsa ve arazilerin belediyelerce temizlenerek ilaçlanmasına karar verildi."