Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma kampanyası ilçede büyük ilgi gördü. Kurslar öncesi İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Müftüsü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, 3 mahalle muhtarı ve kanaat önderlerinin yer aldığı yürütme kurulu oluşturularak okuryazar olmayanların tespiti yapıldı.
Alınan kararlara istinaden ilçedeki tüm yerleşim merkezlerine ulaşıldı, broşürler dağıtıldı. Bu iş için 109 Halk Eğitim Merkezi çalışanı görevlendirildi. Kısa sürede tüm yerleşim birimlerinin tarandı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 05 Şubat 2018 tarih ve 250838 sayılı genelgesi doğrultusunda hiç belgesi olmayan, belgesi olan ancak okuma-yazma bilmeyen, 8. sınıftan mezun olan 2 bin 168 kişi tespit edildi.
Bugüne kadar açılan 73 kursa 867 kursiyerin katıldığı kurs açma çalışmalarının devam ettiği ve kadrolu öğretmenlerin görevlendirildiği açıklandı. Bun dan sonraki okuma-yazma kurslarında eğitim fakültesi mezunu olup formasyon alan öğretmenler ile emekli öğretmenlerin görevlendirildiği açıklandı. Kursların 15 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacağı belirtildi. İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner'e ve bu konuda seferber olan herkese teşekkür eden kursiyerler, okuma-yazma bilmenin sosyal hayatta çok önemli olduğunu, bazen zorluklar yaşadıklarını belirterek, okuma- yazma öğrenmeye kararlı olduklarını ifade ettiler. Ayrıca Altıner'in talimatı ile engelli bireylere Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma- yazma kursunun evlerinde verildiği, tespit edilen tüm vatandaşların kursa alınarak okuryazar hale getirileceği kaydedildi.

Vezirköprü’de okumaz-yazmaz kalmayacak