Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Raco'ya ay yıldızlı bayrağımızın dikilmesi ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor" dedi.

TÜRK ASKERİ KORUYOR

Harekat kapsamında sayıları 2 bin 800'ü geçen hainin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Tekin, Afrin'in 2014 yılı itibariyle PKK/PYD'nin istilasına uğradığını ifade etti. Türk ordusunun Afrin'de aynı zamanda masumların can güvenliğini korumak için de mücadele ettiği dile getirdi.

MASUMLARI SİPER EDİYORLAR

Tekin, "Afrin'de mücadele ettiğimiz hainlerin, arkalarında kendilerine cesaret veren başta ABD olmak üzere küresel efendilerinin silah ve lojistik destek aldıkları aşikar. Arkalarına bu desteği masum insanları da kendilerine siper ediyor. Eğer ordumuz orada sivillerin can güvenliğini düşünmeseydi ordumuzun önünde kimse durmaya da cesaret edemezdi. Sadece Afrin değil, sınırlarımızı ve güvenliğimizi tehdit eden tüm terör yuvaları yerle bir edilinceye, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin, yar ve yardımcısı olsun" dedi.