Vali Yardımcısı Tekin Erdemir: TATSO Başkanı Bilal Adabağ ve yönetim kurulu ile meclis üyeleriyle görüştü. Görüşmede TATSO'nun çalışma ve projeleri ile ilgili bilgi alan Vali Yardımcısı Erdemir, bölge ekonomisi ve yatırım potansiyelleri üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Valilik olarak 2018 yılında daha aktif yatırımlar ve daha güçlü bir ekonomi için çalışma başlattıklarını anlatan Erdemir, bu anlamda bu potansiyellerin belirlenip yatırıma dönüşmesi anlamında saha araştırması yürüttüklerini ifade etti. Yapılacak çalışmalarda STK'ların desteğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, topyekûn çalışmalarla olumlu sonuçlar alınacağına inandığını sözlerine ekledi.
TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek. şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TATSO olarak gerek bölge ekonomisi ve gerekse bölge halkının yararına yapılacak olan her çalışmaya sonuna kadar destek sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Bölge ekonomisi ve yatırım potansiyelleri ile ilgili TATSO olarak daha önceden kurumlarla işbirliği içinde bir takım çalışmalar yürüttüklerini anlatan Adabağ, bununda olumlu geri dönüşlerini aldıklarını belirtti.
Bölgenin ponza ve perlit açısından oldukça zengin bir bölge olduğuna ve ülke genelindeki ponza ve perlitin büyük bölümünün bu bölgede yer aldığına dikkat çeken Bilal Adabağ, bunun yanı sıra bölgenin tekstil sektöründe de revaçta olduğunu ifade etti.
TATSO ziyaretinin ardından Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, TATSO Başkanı Bilal Adabağ ile birlikte ilçede faaliyet yürüten tekstil atölyesine ve bims fabrikasına bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretlerde çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan heyet, firma yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundu.

Tatvan’da “Bölge Ekonomisi ve Yatırım Potansiyelleri” ele alındı