Erzincan Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen ve bütçesi Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfınca karşılanan 'Biz Anadolu'yuz projesi' ile farklı liselerde eğitim gören 14-18 yaş gurubu 100 öğrencinin suç ve suç ortamlarından uzak durarak sosyalleşmeleri açısından İstanbul-Çanakkale illerine tarihi ve kültürel gezi düzenlendi.
Bu kapsamda 20 Şubat 2018 tarihinde Eyüp Sultan Camii, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı gezilmiş ve boğazda tekne turu yapıldı. 21 Şubat 2018 tarihinde ise Topkapı Sarayı, 1453 Panorama, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Anıtı gezilmiş ve karayolu ile Çanakkale iline seyahat edildi.
23 Şubat 2018 tarihinde ise öğrenciler Gelibolu Yarımadası ve şehitlikleri gezerek, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde Çanakkale Savaşı'nın önemini kavramaları sağlandı. 24 Şubat 2018 tarihinde ise Çanakkale il merkezinde Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Truva anıtı ile gezi programı sonlandırıldı.
'Biz Anadolu'yuz' isimli proje kapsamında düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler ile gençlerin özgüvenlerinin, geleceğe bakış açılarının ve kültürel gelişimlerinin sağlanması, yapılan toplu organizasyonlar ile birlik ve kardeşlik duygusunun geliştirilmesi, gençlerin vatandaşlık bilincinin ve toplumsal aidiyet duygusunun güçlendirilmesi, milli manevi, kültürel ve ahlaki değerlerine bağlı tarihini ve kültürünü bilen gençlerin yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.