Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3 Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Halil Soysal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı İlknur İnan, KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Erzincan Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Güneş, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Program öncesi kongre merkezinde Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların ve Erzincan da ki kamu kurumlarının tanıtım stantlarını ziyaret eden Vali Ali Arslantaş ve beraberindeki heyet, firmaların tanıtım sunumlarını değerlendirdi. Ardından açılış programına geçildi.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Erzincan Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Güneş; ' teknolojik ürünler üreterek, teknoloji transferi yapmadan orta gelir tuzağının aşılabileceğini belirterek, sanayi ile üniversitenin biran önce daha etkin bir çalışma yaparak, bu teknolojiyi kendilerinin üretmesi gerektiğine değindi.
Ardından konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı İlknur İnan ise düzenlenen programın Erzincan'ın kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesine ve gelişmesi yönünde iyi bir başlangıç noktası olmasını temenni etti.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise konuşmasında; Bir öğrencinin herhangi bir bölümden mezun olduktan sonra yürüdüğü yolda tek başına olmadığını belirterek, öğrencinin iş çevresini kamu-sanayi ve üniversite üçgeni içerisinde yürütmesi gerektiğine dikkat çekti.
Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş konuşmasında hızla yaşlanan dünyanın aksine, oldukça genç ve dinamik bir nüfusa sahip olunduğunu belirterek, gençliğin enerji ve güç demek olduğunu bu kapsamda bir ülkenin en büyük sermayesinin sahip olduğu nitelikli insan gücü olduğunu kaydetti.
Vali Arslantaş, Türkiye de işgücüne katılımın dünya standartlarını yakalaması için kadınların işgücüne katılım oranının ve genel nüfusun eğitim düzeyinin artırılması gerektiğine değindi.
Artık her işi yaparım döneminin bittiğini söyleyen Vali Arslantaş, her işi yaparım diyenin aslında hiç bir iş yapamayacağını bu kapsamda bir işte uzmanlaşılması gerektiğini söyledi.

Vali Arslantaş; “Türkiye de işgücüne katılımın dünya standartlarını yakalaması i