Misafirleri Kayseri Sanayi Odası'nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Afganistan ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu, 1920'li yıllardan beri iki ülke arasındaki ilişkilerin hep iyi gittiğini söyledi.
Kayseri ile Afganistan arasındaki ticaret hacminin olması gerekenden daha düşük olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, Kayseri olarak Afganistan'a 2017 yılında 1 milyon 600 bin dolar civarında ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin dikkate alındığında bu rakamların çok daha yüksek olması gerektiğini söyledi.
Kayseri'nin çok ciddi bir sanayi şehri olduğunu ve her geçen gün teknoloji odaklı üretime ağırlık verdiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, 'İki ülke arasındaki ticaret hacmimizi sizlerin de destekleri ile daha da geliştirmek isteriz. Kayseri olarak 160 ülkeye ihracat yapıyoruz. Afganistan şu anda en çok ihracat yapılan ülkeler arasında 110. sırada. Afganistan'ı en azından ilk 30'a çekmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapacak güce ve kabiliyete de sahibiz' dedi.
Afganistan'ın Kiev Büyükelçisi Sardar Mohammad Rahmanoghli ise, Kayseri'nin Türkiye'nin ekonomik ve ticari hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve Kayserili işadamlarının Türkiye'ye ticari anlamda çok büyük katkılarının olduğunu belirterek, Kayseri ile guru duyduklarını ve kendilerine örnek aldıklarını söyledi.
Afganistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kardeşlik derecesinde olduğunu ancak bu ilişkilerin ekonomik anlamda da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükelçi Rahmanoghli, Afganistan'da Türklere özel bir sevgi olduğunu belirterek, Kayserili işadamlarının ülkelerine yatırım yapmaları ve büyük projelerde yer almaları çağrısında bulundu.

Afganistan’ın Kiev Büyükelçisinden KAYSO’ya Ziyaret