Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, her fırsatta okulları ziyaret ederek çocuklarla ve gençlerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Karaosmanoğlu son olarak Darıca Neşet Yalçın Ortaokulu ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de ziyaret ederek bahçesinde bulunan konferans salonunda inceleme yaptı. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'un da bulunduğu ziyaretlerde çocuklarla yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, 'Küçük adımların büyüyüp sağlıklı bir genç olmaları için çalışıyoruz. Şunu da biliyoruz ki küçük yaşta alınan kararlar Dünyayı değiştirebilir. Hedefimiz tam da budur' dedi.
Darıca Neşet Yalçın Ortaokulu ziyaretinde, Okul Müdürü Muzaffer Gülcü'den eğitim hakkında detaylı bilgi alan ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, 'Ülkemizde ve Kocaeli'de eğitim alanında kaliteyi artırmaya yönelik çok önemli çalışmalar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak da bizler eğitim alanına önemli destekler verdik, vermeye devam ediyoruz. Ülkemiz, gücünü tüm dünyaya gösterirken, bizler ve eğitim camiası yeni hedeflere odaklanmalı, daha yüksek eğitim standartlarını yakalamak için daha çok çalışmalıyız' şeklinde konuştu.
Darıca Neşet Yalçın Ortaokulu ziyaretinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Sabiha Altan, yaptığı bir resmi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hediye etti. Bu anlamlı ve güzel hediye için teşekkürlerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, çocukların mutlaka resim ve müzik gibi kişisel gelişim faaliyetlerine yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Müdürlüğü bahçesindeki konferans salonunda da incelemelerde bulundu. Kültürel zenginliğin önemine değinen Karaosmanoğlu, 'Bizler çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim ile yakından ilgileniyoruz. Geleceğin büyük güçlü Türkiye'sinin sahipleri olan yavrularımızla yakından ilgilenmemizin arkasında onlara güvenmemiz yatmaktadır. Ecdadımızın dünyaya verdiği huzurun gelecekte yine yaşanması için bizler çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi yetiştirmekten başka şansımızın olmadığını da biliyoruz. Küçük adımların büyüyüp sağlıklı bir genç olmaları için çalışıyoruz. Şunu da biliyoruz ki küçük yaşta alınan doğru ve güzel kararlar dünyayı değiştirebilir' diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Karaosmanoğlu,"Küçük yaşta alınan doğru kararlar dünyayı değiştirebilir"