Programa: Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Üniversitenin akademik-idari kadrosu ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Üniversitenin SBYO akademisyenlerinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Yener Tekdoğan, konuşmasına başlamadan önce yarın kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, ancak; sağlıklı kadınların sağlıklı nesiller yetiştirebileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Tekdoğan: ''Antibiyotikler doğru kullanılmalı''
Prof. Dr. Tekdoğan konuşmasında cinsel hastalıkların hangi yollarla bulaştığı, vücudumuza ne gibi etkileri olduğunu, hayatımızı nasıl etkilediğini ve tedavi sürecinin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Günümüzde cinsel hastalıklara yol açan parazit ve bakterilerin tedavi edilebildiğini ancak; virüslerin tedavi edilemediğini kaydeden Prof. Dr. Tekdoğan, tedavi sürecinin önemli bir süreç olduğuna dikkat çekerek tedavide kullanılan antibiyotiklerin doğru bir şekilde kullanılmasının önemine işaret etti. Antibiyotiğin yanlış kullanılmasıyla hastalığa neden olan bakteri ve parazitlerin daha da güçlendiğini kaydeden Tekdoğan, vücut bağışıklık sisteminin önemine değinerek yoğurt, kefir vb. mayalanmış yiyeceklerin bağışıklığımızı güçlendireceğini belirtti. Hijyenin önemli bir faktör olduğunu belirten Prof. Dr. Tekdoğan, cinsel hastalıkların sadece cinsel münasebetle bulaşmadığını, hastalığa etken olan virüs, parazit ve bakterilerin: yeterli derecede steril edilmemiş havuzlara girilmesi, temiz olmayan tuvaletlerin kullanımı, başka birisine ait havlu kullanımı, başkasına ait traş takımının kullanılması gibi daha bir çok yolla bulaşabileceğini belirtti. Cinsel hastalıkların muhakkak tedavi edilmesi gerektiğini ve tedavi edilmezse kötü sonuçların doğabileceğini ifade eden Prof. Dr. Tekdoğan, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı. Program Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan'ın Prof. Dr. Tekdoğan'a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Prof. Dr. Tekdoğan, ‘‘Cinsel Hastalıklar Muhakkak Tedavi Edilmeli’’