Oyuncu Şahin Irmak ile nişanlı olan Asena Tuğal ile evlilik, oyunculuk, spor ve güzellik hakkında konuştuk.

HABERHAYAT: Asena Tuğal'ı tanıyabilir miyiz?
ASENA TUĞAL: İstanbulluyum. Asker kökenli bir aileden geliyorum. Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü'nü bitirdim. Matematikçi olmam sebebiyle hep çözüm odaklı bir bakış açım vardır. Bir de pozitif olduğumu söylerler. 6 yıldır oyunculuk yapıyorum. Şu aralar TRT 1'de yayınlanan Filinta dizinde Tabibe Leyla karakterini canlandırıyorum.

HABERHAYAT: Oyunculuğa nasıl başladınız?
ASENA TUĞAL: Miss Turkey yarışmasında derece aldıktan sonra oyuncu olmam için teklifler gelmişti. O zaman çok ilgilenmemiştim. Ama daha sonra boş bir zamanımda oyunculuk dersleri veren bir okula gittim. Sonra çok etkilendim ve mesleki kariyerimi bu yönde devam ettirmek istedim. Böylece serüven başladı.

HABERHAYAT: Filinta Dizisi'nde Tabibe Leyla rolünde hayranları ile buluştunuz. Karakterinizden bahseder misiniz?
ASENA TUĞAL: Leyla bulunduğu döneme göre iyi eğitim almış ve doktor olup ülkesine dönmüş bir kadın. Tüm amacı insanlara yardım etmek olan bu idealist doktor sürpriz bir şekilde aşkın içinde bulur kendini ve hızlı bir evlilik gerçekleştirir. Şimdi seyirci onun bu baş döndürücü hızda değişen hayatındaki çabalamalarına şahit olacak.

HABERHAYAT: Miss Turkey 2006'da güzelliğinizi tescillendirdiniz. Güzellik oyunculukta ne kadar etkili?
ASENA TUĞAL: Ekran önünde iş yapıyoruz ve güzel bir yüze bakmayı herkes tercih eder. Ama o yüze ne kadar anlam katıp bakışlarınızla insanları nasıl etkileyebileceğiniz söylediğiniz cümlelerin havaya değilse beyinlerine kalplerine dokunmasını başarabilmek için oynamayı bilmek gerekiyor.

HABERHAYAT: Rol seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
ASENA TUĞAL: Farklı karakterleri seçmek insanı hep zorluyor ve keyif almanızı sağlıyor. Bir karakteri iyi oynamayı başarmak bazen sizi hep o rolü oynamak zorunda bırakıyor ve bunun çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

HABERHAYAT: Sinemaya nasıl bakıyorsunuz? Projeleriniz var mı?
ASENA TUĞAL: Daha önce 2 yabancı sinema filminde oynadım. Sinema senaryonun baştan sona size verildiği bir mecra olduğu için tatsız sürprizlerle karşılaşma durumunuz olmuyor. Karakteri ve ilişkilerini masa üzerinde son dakikalarına kadar görme hakkınız oluyor. Bu da kontrollü olarak sete gitmenizi sağlıyor. Bir de herkesin dediği gibi beyaz dev bir perdeden kendinize bakmak harika bir duygu.


HABERHAYAT: Kürek sporunda uluslararası derecesi olan ve tekvandoda siyah kuşak sahibi biri olarak, değişik dallarda spor yapmak hayatınızı nasıl etkiledi?
ASENA TUĞAL: Spor insana özgüven ve disiplin katıyor. Fiziksel ve zihinsel olarak daha üst bir seviyeye çıkıyorum. Dolayısıyla spora vakit ayıramadığım zamanlarda yoksunluk duygusunu yaşıyorum.

HABERHAYAT: Aynı zamanda matematikçisiniz….
ASENA TUĞAL: Matematik hayatı ve evreni anlamamız için Tanrı'nın insanoğluna verdiği bir nimet. Matematik bilen insanlar bu evrenin olağanüstüsü yapısını idrak etme şansına bir adım yakın kimselerdir.

HABERHAYAT: Peki haber muhabiri olarak çalıştığınız doğru mu?
ASENA TUĞAL: Kısa bir süre üniversite döneminde yaptım.

HABERHAYAT: Haber muhabirliği nasıl başladı? Sevdiniz mi muhabirliği?
ASENA TUĞAL: Bir süre sonra meslek olarak devam edemeyeceğimi anladım. Ama bugünkü ben olmamda zamanında muhabirlik yapmamın çok avantajını yaşıyorum.

HABERHAYAT: Geçtiğimiz aylarda oyuncu Şahin Irmak ile nişanlandınız. Nasıl gidiyor? Evlilik ne zaman?
ASENA TUĞAL: Kısmet bu işler…

HABERHAYAT: Aşk hayatınızın neresinde?
ASENA TUĞAL: Sevgi, saygı, şefkat benim için daha önemli duygular. Aşkın dengesizliği hoşuma gitmiyor.

HABERHAYAT: Tescilli bir güzel olarak güzellik sırlarınız var mı?
ASENA TUĞAL: Çok bitki çayı tüketiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum. Bu da vücudumu daha güçlü cildimi parlak yapıyor.

HABERHAYAT: Son olarak neler söylemek istersiniz?
ASENA TUĞAL:. Dopdolu ve renkli bir dergi olan HaberHayat'ı zevkle takip ediyorum. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

RÖPORTAJ: AYŞE KUŞCU