Başkan Zihni Şahin, hayvanseverlerle bir araya gelerek ortak yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu. Başkan Şahin yaptığı açıklamada, 'Barınağımızda yüzlerce hayvanı barındırıyoruz, bakımlarını ve tedavilerini yapıyoruz. Şu ana kadar binlerce köpek kısırlaştırıp küpeledik ve doğaya bıraktık. Sokak hayvanlarının en iyi şartlarda barınağımızda kalmaları için de elimizden geleni yapıyoruz. Sokak hayvanları için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Onlar için ilçemizin değişik noktalarına mamamatik koyuyoruz. Bu projeye ilk etapta iki adet otomatla başladık. Zaman ayarlı besleme otomatlarımız günün belirli saatlerinde dışarı hazneye mama atacak. Sifonlu su sistemi sayesinde sokak hayvanlarının sürekli suları olacak. İlerleyen zamanlarda her mahallede uygun alanlarda en az 1 adet otomat kurmayı hedefliyoruz. Otomatlar elektriği güneş panelinden alıyor. Bu nedenle hiçbir enerji aksaklığı da yaşanmayacak ve otomatın çalışmasını engellemeyecek. Sokak Hayvanları Rehabilite ve Bakım Merkezinde görevli ekibimiz de her gün mama kontrolü ve takviyesini gerçekleştirecek. Amacımız sokak hayvanları için de en iyisini yapmak. Bugün bu konuları ve sokak hayvanlarını ilgilendiren diğer hususları da görüşmek üzere dernek üyeleri ile bir araya geldik. Zaten sürekli ve devamlı irtibatlı olarak sokak hayvanlarımızı en iyi ortama kavuşturmak için istişarelerde bulunuyoruz. Kendilerine bu ilgi ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.
Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ise, 'Bafra'da sokak hayvanları için eksik olan ve gerekli gördüğümüz bazı şeyleri olağan hale gelen toplantılarımızda dile getirdik. Bu konuda neler yapabiliriz onu konuştuk. Bafra Belediyesi ile birlikte hareket ederek başlangıç olarak Cumhuriyet Meydanı ve Alparslan Türkeş Parkı'na otomatik mama makinesi koyuldu ve okul gibi birçok noktada dikkatleri çekip farkındalık oluşturmak için Bafra Belediyesi tarafından hazırlanan afişlerimiz basıldı. Önümüzdeki aylarda Bafra'nın farklı 2 noktasına daha otomatik mama makinesi koymak için çalışmalar yaptık. Kısa zamanda güzel işler yaptık ve Bafra Belediyesi ile daha güzel işler yapabileceğimize inanıyoruz' diye konuştular.
Başkan Şahin ile birçok kez bir araya gelen hayvanseverler, birlikte görülen eksiklikler hakkında çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuş ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sokak hayvanları için birçok çalışma başlatmıştı.

Bafra Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor