Sinop Üniversitesi Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan program, 15 Temmuz'u anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak 15 Temmuz'da kadınların darbe girişiminin durdurulmasındaki önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Tabak yaptığı konuşmasında,
''Bugün kadınlarımızın hayatımızdaki yeri, tarihin akışı içerisindeki önemini 15 Temmuz destanıyla bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz'da hain darbe girişimi sırasında yurttaşlara karşı en ön saflarda tanklara ve kurşunlara göğsünü siper ederek şahadete ulaşan ya da gazi olan kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarının mücadelesini aratmayan cesaretleriyle Türk ve dünya tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Çünkü 'kadın sendelerse toplum yerle bir olur' anlayışıyla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdikleri cesaret ve kahramanlıklarıyla Nene Hatun, Şerife Bacı, Kara Fatma'nın hikayelerini aratmayan kahraman kadınlarımız her daim başımın tacı, her daim bu ülkenin demokrasi kahramanlarıdır. Bugün FETÖ mensubu teröristler tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan darbe girişimine karşı tek başına mücadele eden ve 'tankların yenemediği kadın' olarak anılan 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat'ı üniversitemiz aracılığıyla Sinop'ta ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Kendisinin kahramanlık öyküsü nesilden nesile aktarılacak, Safiye Bayat ve tüm 15 Temmuz kahramanları her zaman bu milletin kalbinde müstesna bir yere sahip olacaktır'' dedi.
15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan Safiye Bayat salonda duygulu anlar yaşattı.
Programa ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş, MİDDER İl Başkanı Erol Özçelik, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Safiyet Bayat Sinop’ta 15 Temmuz’u anlattı