İlçede bulunan Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Kariyer Günleri' etkinliği düzenlendi.Okulun konferans salonunda yapılan etkinliğe, İlçe Kaymakamı Kaymakamı Harun Kazez, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Çelebi, Emniyet Amiri Halil Serhan Çakır ve Aile Hekimi Uzm. Dr. Serdar Selçuk öğrencilerle bir araya gelerek, meslekleri hakkında bilgi verdi.
İyi bir meslekten önce iyi bir insan olmak için çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Kazez;'Hangi mesleği seçersek seçelim, hangi üniversitenin bölümünden mezun olursak olalım, öncelikle Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı çok sevelim. Ülkeye, vatana faydalı, saygılı bir birey olmamız lazım. Hedefinizde özel sektör dahi olsa yine de mutlaka okuyun. Biz bu konuda sizlere güveniyoruz. Sizlerin en iyi koşullarda eğitim almanız için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz' dedi.
Söyleşinin ardından etkinlik kapsamında 'Mesleki Tanıtım Sokağı' açıldı. Okulunun koridoruna açılan sokağın duvarlarına meslekleri tanıtıcı pano ve broşürler asıldı. Öğrencilerde hayallerindeki mesleğin üniformasını giyerek hedeflerindeki mesleklerin materyallerini tanıttı.
Okul Müdürü Cengiz Yıldırım ise, kariyerlerini planlamada öğrencilerine yardımcı olma, öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak adına bu programı düzenlediklerini kaydetti.

Çemişgezek’te “Kariyer Günleri” etkinliği