Evladı Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in 2 yıl önce Diyarbakır Sur'da PKK teröristler tarafından şehit edildiğini belirten anne Vasfiye Tetik, 'İnşallah 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Türkiyemiz için, dünyamız için, kadınlar için iyi olur ve hiçbir anne şehit acısı evlat acısı çekmez. İnşallah Kadına Şiddet son bulur. Bizler için 8 Mart acı bir gün, inşallah kimse bizim yaşadığımızı, evlat acısını yaşamaz' dedi.

Şehit İbrahim Tetik, 7 Mart'ta şehit oldu, 8 Mart günü defnedildi
Oğlu İbrahim Tetik'in 2 yıl önce 7 Mart tarihinde şehit düştüğünü ve 8 Mart günü toprağa verdiklerini aktaran Anne Vasfiye Tetik, 'Oğlum 7 Mart sabah 04.00'da PKK'lı teröristler tarafından yaralanıyor ve bir saat sonra da şehit oluyor. Sabah 09.00 gibi İbrahim'i aradık mesaj attık ancak açan olmadı, kapıya gelen askerler ile neler olduğunu anladık. Belki o günden sonra yaşamak istemedik, ama yaşamaya çalıştı. Bizim için en büyük tesellimiz şehit olması oldu' diye konuştu.
Şehit İbrahim Tetik, görev yaptığı sıralarda bir komutanın şehit olması sonra komutanın eşyalar ile bir köşe hazırlamak istemiş ancak nasip olmamış. Şehadeti eşyaları arasında komutanın eşyaları da geldi ve ailesi de onun için bir oda hazırladı, Şehit İbrahim Tetik'in anıları o odada yaşatmaya çalışıyorlar.
Koyu bir Kütahyaspor taraftarı da olan şehit Tetik'in anı odası, forma armalarıyla da süslendi.

Kütahyalı şehit annesi: Hiçbir anne evlat acısı çekmesin